AKO SERGEJ VREDI 100 MILIONA, ONDA JE LUKA NEPROCENJIV! Dragoslav Stepanović: Jović samo za našu reprezentaciju nije dobar!
Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

prvi strelac Bundeslige

AKO SERGEJ VREDI 100 MILIONA, ONDA JE LUKA NEPROCENJIV! Dragoslav Stepanović: Jović samo za našu reprezentaciju nije dobar!

Fudbal -

Kakav igrač! Luka Jović je kolo pre kraja prvog dela Bundeslige najbolji strelac sa 12 golova (uz četiri asistencije)! A tek mu je 20 godina. Iza njega su imena poput Levandovskog, Milera, Rojsa, Vernera...

Nova dva komada srpskog fudbalera u remiju protiv Majnca (2:2) bila su povod da pozovemo Dragoslava Stepanovića, našeg stručnjaka koji živi u Frankfurtu i, naravno, prati svaki meč Ajntrahta.

- Nego, dao je tri gola. Jedan je, doduše, bio u malom ofsajdu, ali zato su ova dva bila prave majstorije. Prvi nogom, drugi glavom, ma impresivno - počinje priču popularni Stepi za Kurir.

Nije legendarni trener bio u komšijskom Majcu:

- Bio sam to veče na slavi, ali naravno da sam pratio utakmicu. Slavio se Sveti Nikola u Frankfurtu, kao i u svim delovima sveta.

Nema nameru da stane Luka Jović, čini se.

- Samo za našu reprezentaciju nije dobar. Izgleda da je ovaj Frankfurt mnogo daleko selektoru. Nisam video igrača koji tako lako ulazi u šanse kao što to radi Luka. Njemu treba plejmejker, niti dobar igrač pored njega. Prosto - sve može sam da uradi!

Onda i ne čudi što su velikani stali u red za momka koji ima tek 20 godina.

- Takvih je vrlo malo, vrlo malo! Piše se da ga Bajern hoće, Real i Barsa takođe. Ako mene pitaš, najviše bih voleo da ostane još u Ajntrahtu, ima vremena za sve velikane.

foto: EPA/RONALD WITTEK

Saznali smo i kakve su želje fudbalera.

- Kad sam pre neki dan prevodio Luki intervju za dnevni list Bild, rekao da je želi da ostane ukoliko izbore Ligu šampiona. Mnogo igrača otišlo je iz Frankfurta i nestalo s fudbalske mape. Ovde je atmosfera specifična, Jović, Aler i Kostić izgledaju kao da igraju 15 godina zajedno. Niko nema onaj ego "ja, ja, ja". Uvek kad je neko u boljoj poziciji, dobija loptu.

Dortmund je u sredu izgubio u Dizeldorfu, smanjio bodovnu zalihu, a večeras mu u goste dolazi prvi pratilac Menhengladbah. Kvota na keca je 1,60, a na tip GG3+ (oba tima daju bar po gol, ukupno će pasti bar tri gola) 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Menhengladbah.

Kad je Stepi već pomenuo nemački, nadovezujemo se pitanjem o Lukinom učenju tog jezika.

- Ima mnogo obaveza, te utakmice četvrtak-nedelja, pa putovanja. Ako ostane ovde, ne sumnjam da će savladati jezik. Gaćinović ga govori odlično. A neka on nastavi da priča jezikom golova, lako ćemo onda za nemački. Ako Sergej vredi 100 miliona evra, koliko li onda tek košta Jović... - Neprocenjivo! Žao mi je što je predsednik rekao za Sergeja da vredi tih 100 miliona, gledao sam ga ovde protiv Ajntrahta, nije on igrač koji može da nosi njihovu igru, specifičan su tim, trebalo bi da ima drugačiju ulogu... Mlad je, važno je biti obazriv s njim, doći će i njegovo vreme.

foto: Beta

Lepo je ovih dana biti Srbin u Frankfurtu.

- Potpuno je ludilo za Lukom, obožavaju ga! Generalno, ceo klub je u centru pažnje javnosti sve od prošle godine, kada su osvojili kup i ceo grad izašao na ulice. Evo, 1991. godine kada sam bio trener tada smo stalno bili prvi na tabeli od početka sezone, prosek je bio 23 hiljade gledalaca. Sada je 48 hiljada! Pitao mi je jedan naš doktor odavde da mu obezbedim da kupi sezonsku ulaznicu. Nažalost, ne postoji šansu. Svako mora na listu čekanja, gde se čeka dve godine za ulaznicu, osim ako neko ne odustane. Reči mi unuk, koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa Ajntrahtom, da posle ovog što radi Luka Jović, počinje da se priča i srpski u klubu - završava Dragoslav Stepanović raport iz Frankfurta.

Stepi o...

Kostiću

Kostić igra najbolju sezonu od kada je došao u Nemačku. Uklopio se savršeno! Baš sam pre nekoliko dana bio na treningu, pričao sa trenerom nekih 30 minuta po završetku treninga. A, za to vreme svi igrači i dalje su bili tu - šutiraju, vežbaju, zezaju se. E, to je srž uspeha, kada su kupovali igrači sastavi su pravi tim.

Gaćinoviću

Baš vidim da je produžio ugovor sa klubom za još godinu dana do 2022. godine. Igrao je dosta puta te levo, pa desno, pravo, gore, dole... Najviše su odgovora mesto iza centraforova. Protiv Lacija dao je onaj sjajan gol i zabeležio vrhunsku asistenciju - rekao je Stepanović.

LUKA JOVIĆ U OVOJ SEZONI

12 golova u Bundes ligi 4 asistencije 5 golova u Ligi Evrope 76 minuta prođe između njegova dva gola 40 miliona evra od juče vredi na Transfermarktu

Kurir sport / M. Bjelinic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track