TERZIĆ PRVI PUT O OPTUŽBAMA LEKIPA DA JE ZVEZDIN MEČ SA SVECIMA NAMEŠTEN: Evo kako su crveno-beli reagovali kada se utakmica u Parizu našla pod istragom
Foto: AP

ŠOK I NEVERICA NA MARAKANI

TERZIĆ PRVI PUT O OPTUŽBAMA LEKIPA DA JE ZVEZDIN MEČ SA SVECIMA NAMEŠTEN: Evo kako su crveno-beli reagovali kada se utakmica u Parizu našla pod istragom

Fudbal -

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić prvi put je detaljno govorio o pisanju francuskog "Lekipa" kojim je bacio sumnju na meč srpskog prvaka sa PSŽ-om u Parizu.

Podsetimo, "Lekip" je objavio da je jedan čelnik Zvezde pokušao da uplati pet miliona evra na pobedu "svetaca" od pet gola razlike i da je uticao da tako i bude.

Digla se velika frka, počela je i istraga, koja još traje.

Terzić se u razgovoru za TV "Prva" osvrnuo i na taj skandal.

"Kada je prva informacija došla do nas, mislili smo da je šala, a onda se pretvorilo u šok", rekao je Terzić i nastavio:

"Svi mi u Zvezdi smo dosanjali san (ulaskom u Ligu šampiona). Dočekali smo svojih pet minuta da vidimo svetla velike evropske pozornice. I odjednom se baci mrlja. To je suludo. Znam sebe i svoje saradnike, igrače, stručni štab... Znao sam da niko iz Crvene zvezde ne može da bude involviran u to".

Zvezda je reagovala.

"Raspitali smo se koja je najbolja advokatska kancelarija u Parizu i angažovali je. Mi ne možemo da tužimo 'Lekip', jer je list preneo informacije iz Tužilaštva. Na kraju smo saznali da je sve počelo od nekog autonomnog organa iz UEFA. Tražili smo od francuskog Tužilaštva da sve nas iz Zvezde saslušaju, a rekli su nam da ne mogu pre januara. Šta stoji iza svega toga?", pita Terzić i odgovara:

"Postoje razne spekulacije, imamo i mi neke informacije. Mislim da je Zvezda kolaterna šteta, a da je meta na nekoj potpuno drugoj adresi".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track