GOSPODINE, VI STE ŠTETOČINA! Vuletić brutalno isprozivao prvog čoveka Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije!
Foto: Dado Đilas

BURA SE NE STIŠAVA

GOSPODINE, VI STE ŠTETOČINA! Vuletić brutalno isprozivao prvog čoveka Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije!

Fudbal -

Velika prašina digla se zbog meča između Partizana i Mačve (0:0) koji je odigran u izuzetno teškim uslovima. Crno-beli smatraju da su žestoko oštećeni jer utakmica nije odložena, kao ostale koje su na programu bile dan kasnije.

Partizan je podneo žalbu i tražio smenu predsednika Zajednice Dragomira Lazovića koji je poručio da nije kriv za nulu u Humskoj i da je Vladimir Vuletić sam po sebi šteta za Partizan.

Potpredsednik crno-belih nakon ovoga odgovorio je Lazoviću:

"Šteta je, ali ne i iznenađenje, što gospodin Lazović ne razume tu suptilnu razliku između štete i štetočine. Šteta je, dakako, uvek posledica štetnih gestova štetočine. A štetočina je onaj ko ne zakazuje sednice Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije od avgusta meseca.

Štetocina je onaj ko, na zahtev Partizana da se ta sednica održi, nanese mu štetu recima da će je zakazati u februaru 2019. godine, sve pozivajuci se na korektne decenijske odnose.

Šteta nastaje radom štetocine onda kada se u celoj 2018. godini održe samo tri sednice skupstine Zajednice, jedinom mestu gde Partizan može institucionalno da govori budući da nije član IO Zajednice.

Šteta je kada se štetočina javlja nepozvana i neovlašćena, kada prejudicira odluke ovlašćenih organa i ponaša se kao njihov zakonski staratelj, ne shvatajući da je starateljstvo pre potrebno njima.

Šteta je kada klub štetočine bude pod lupom UEFA zbog sumnji u nameštanje utakmica a velika šteta i kada jedan, nekada stabilni superligaški klub, pređe u status nestabilnog prvoligaškog.

Šteta je, uostalom, kada se zaborave mudre Njegoševe reči:

“Niko srećan a niko dovoljan. Niko miran a niko spokojan. Sve se čovjek bruka sa čovjekom, Gleda majmun sebe u zrcalo.""

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track