ITALIJANI ZVALI BATU MIRKOVIĆA: Trener Partizana nahvalio Hrvata "ubicu" i Juventusu poželeo Milenkovića
Foto: Starsport©

OSTAVIO TRAG U TORINU

ITALIJANI ZVALI BATU MIRKOVIĆA: Trener Partizana nahvalio Hrvata "ubicu" i Juventusu poželeo Milenkovića

Fudbal -

Trener Partizana Zoran Mirković dao je intervju za sajt "Il bjankonero", za koji je govorio o Juventusu, čiji je igrač bio od 1998. do 2000, kada je očigledno ostavio dubok trag.

Mirković je izrazio zadovoljstvo igrama i rezultatima Juventusa ove sezone.

"Tim je izbalansiran u svakoj liniji, pojačanja su se uklopila, Ronaldo obavlja ono što se od njega očekuje kao jedan od najboljih igrača sveta", kaže Bata Mirković.

Posebno je pohvalio Marija Mandžukića.

"On je neophodan Juventusu. Borac je, mnogo se žrtvuje za tim i saigrače. Do sada je uvek davao golove protiv velikih italijanskih ekipa. Juventus zovu 'dama ubica', zbog toga Mandžukića možemo definisati kao 'gospodin ubiuca".

Za Božić je Juventusu poželeo:

"Osvajanje Lige šampiona, Pola Pogbu i Nikolu Milenkovića. Doći će trenutak kada će odbrana Juventusa morati da prođe kroz smenu generacija, zbog toga bih u Torinu voleo da vidim igrača njegovih kvaliteta".

Ne želeći da uvredi sadašnjeg trenera Alegrija, Mirković je rekao da bi rado video Zidana na klupi.

"Imao sam sreću što sam igrao dve godine sa najboljim igračem na svetu, ali pre svega u pitanju je izvanredna osoba. Bilo bi fantastično da se Zizi vrati u Juventus kao trener, da ponovo vidi staru porodicu. Neće biti lako zauzeti Alegrijevo mesto, ali ne zaboravimo da je Francuz uspeo sa Real Madridom da osvoji tri Lige šampiona zaredom. Želim mu sve najbolje", završio je Zoran Mirković.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track