VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDINU DECU: Joveljić, Nikolić, Terzić i Eraković stopama Jovića, Lukića, Ristića, Jovanovića i Rajkovića!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

ozbiljni planovi sportskog sektora

VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDINU DECU: Joveljić, Nikolić, Terzić i Eraković stopama Jovića, Lukića, Ristića, Jovanovića i Rajkovića!

Fudbal -

Mitar Mrkela otkriva za Kurir da će najbolji klinci iz Omladinske škole dobiti šansu u prolećnom delu sezone, nakon što odrade pripreme sa prvim timom u Termama Čatež i Antaliji

Odluka sportskog sektora Crvene zvezde je da u prolećnom delu sezone veću šansu da momcima poniklim u omladinskoj školi. Dejan Joveljić, Veljko Nikolić, Aleksa Terzić i Strahinja Eraković su klinci koji bi u narednom periodu trebalo da budu budućnost crveno-belih. Njih četvorica, uz još nekoliko momaka trebalo bi da udare temelje jednom novom poglavlju Crvene zvezde, baš kao što su 2014. uradili Luka Jović, Marko Grujić, Mihailo Ristić, Vukašin Jovanović i Predrag Rajković.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela veruje da će četvorica mladih momaka na proleće biti otkrovenje. Generalni direktor Zvezdan Terzić poredio je Veljka Nikolića sa Markom Marinom i rekao da mladi fudbaler ima osećaj za igru kao kompjuter. Četvorica najtalentovanijih momaka biće na pripremama sa prvim timom u Termama Čatež i Antaliji.

- Joveljić i Terzić su sve vreme uz prvi tim, trenirali su i bili u rotaciji. Njih dvojica su prošli letnje pripreme i sigurno će biti i sada na zimu uz ostatak ekipe. Veljko Nikolić je povređen. Radiće sa našim kondicionim trenerom i u dogovoru sa njim, kao i lekarima, donećemo odluku hoće li ići na pripreme sa prvim timom. Kad se oporavi, nema razloga da ne bude priključen prvom timu - objasnio je Mitar Mrkela i dodao:

foto: Www.crvenazvezdafk.com

- Svi ti momci označeni su kao Zvezdina budućnost. To su dečaci iz naše omladinske škole, ili oni koji su kao talenti stigli na Marakanu. Joveljić, Terzić i Nikolić su 1999. godište, najtalentovaniji iz te generacije. Dejan Joveljić je igrao na dve utakmice Lige šampiona, što samo pokazuje koliko klub veruje u njega. Terzić je igrao omladinsku Ligu šampiona, a Nikolić je do povrede briljirao na kaljenju u dresu Grafičara. Kako vreme bude prolazilo, dobijaće sve više šanse.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Mitar Mrkela nije želeo da imenuje buduće bisere, iako klub polaže velike nade u omladinski tim i fudbalere na kaljenju u Grafičaru:

- Pored njih imamo i malog Erakovića, koji takođe izlazi iz povrede. On je prošle zime i letos bio na pripremama sa prvim timom. Ima tu još nekoliko klinaca koji su talentovani i koji su pod budnim okom našeg stručnog štaba. Svi će postepeno biti uvođeni u prvi tim.

Zlatna braća

Luka i Ivan Ilić doneli 5,5 miliona evra

Crvena zvezda je u leto 2017. godine završila veliki posao prodajom talentovane braće Luke i Ivana Ilića u Mančester siti za 5,5 miliona evra. Taj novac pomogao je klubu da se stabilizuje. Luka Ilić (19) trenutno je kao igrač Sitija na pozajmici u holandskoj Bredi. Mlađi Ivan Ilić (17) je ostao u Crvenoj zvezdi, gde trenira sa omladincima i prvim timom.

Zvezdini biseri

Dejan Joveljić Rođen: 7. avgist 1999. Pozicija: napadač Ugovor: jun 2021. Vrednost: 1.000.000

Veljko Nikolić Rođen: 29. avgust 1999. Pozicija: vezni Ugovor: jun 2019. Vrednost: 500.000

Aleksa Terzić Rođen: 17. avgust 1999. Pozicija: levi bek Ugovor: decembar 2019. Vrednost: 500.000

Strahinja Eraković

Rođen: 22. januar 2001.

Pozicija: štoper

Ugovor: jun 2020.

Vrednost: 300.000

Kurir sport/A. Radonić

Foto: www.crvenazvezdafk.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track