ŠOK! ŠTRAJK U PARTIZANU: Radnici nisu primili platu 7 meseci!
Foto: Dado Đilas

Haos u HUMSKOJ

ŠOK! ŠTRAJK U PARTIZANU: Radnici nisu primili platu 7 meseci!

Fudbal -

Radnici Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, njih 18, već nekoliko dana odbijaju da rade zbog duga prema njima od sedam plata.

Štrajkači su počeli pregovore s vođstvom sportskog društva, a u rešavanje problema uključilo se i poslovodstvo FK Partizan i generalni direktor Miloš Vazura, budući da zaposleni radnici primaju platu od JSD Partizan, ali obavljaju poslove na održavanju stadiona koji u najvećoj meri koriste fudbaleri.

Prema planu štrajkača i direktora crno-belih, svi zaposleni na održavanju stadiona ubuduće će primati plate kao zaposleni fudbalskog kluba, gde se, inače, zarade isplaćuju redovno.

Nezvanično, iz rukovodstva se moglo čuti da će u narednih nekoliko dana štrajkačima biti isplaćen dobar deo dugovanja.

KOD ĐURIĆA UMALO I SAMOUBISTVO

Pre nešto više od četiri godine, tačnije 11. novembra 2014. godine, pred sam kraj predsedničkog mandata Dragana Đurića, Humsku je potresao nemio događaj, pošto je jedan od radnika JSD Partizan, koji su tada bili na platnom spisku fudbalskog kluba, pokušao da sebi da oduzme život vešanjem zbog neisplaćenih plata.

Umesto da tada saosećaju sa nesrećnim čovekom i pokušaju da reše probleme, usledilo je malograđansko prepucavanje saopštenjima da li je radnik zaposlen u fudbalskom klubu ili Sportskom društvu.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track