ZVEZDA SINONIM ZA FER-PLEJ: Crveno-beli jedini superligaš koji tokom jeseni nije zaradio crveni karton
Foto: Starsport©

NAJMANJE ŽUTIH KARTONA

ZVEZDA SINONIM ZA FER-PLEJ: Crveno-beli jedini superligaš koji tokom jeseni nije zaradio crveni karton

Fudbal -

Crvena zvezda je paralelno sa sjajnim igrama protekle jeseni demonstrirala idealan primer ekipe koja gaji fer igru.

Fudbaleri šampiona Srbije jedini su superligaš koji tokom dosadašnjeg dela takmičenja nije zaradio crveni karton, a ujedno i tim sa najmanje dobijenih žutih kartona u najboljem domaćem takmičenju.

Crveno-beli su u Superligi zaradili 23 javne opomene, čak 12 manje od prvog pratioca Vojvodine. U proseku, na domaćoj pozornici igrači Zvezde dobiju nešto više od jednog žutog kartona po meču, a jednako impresivni su podaci kad se superligaškim dodaju brojke iz grupne faze Lige šampiona.

Uprkos činjenici da su izabranici Vladana Milojevića opomenuti 17 puta u šest susreta, jedan su od 18 klubova koji mogu da se pohvale da nemaju igrača koji je tokom grupne faze zaradio isključenje.

Interesantno, Crvena zvezda je jedan od četiri kluba, uz Real, Porto i PSV, koji nije dobio crveni karton ni u prvenstvu ni u Ligi šampiona, a dodatni razlog za ponos je podatak da među navedenima crveno-beli klub ima najmanje žutih kartona u proseku po meču (1,48).

I kad se uzme prosek svih kartona po meču, tim iz Ljutice Bogdana je u samom vrhu evropskih ekipa, a ispred su samo igrači Mančester sitija (1,12 kartona po meču), Liverpula (1,32) i Borusije Dortmund (1,39).

Bez dileme, fer-plej karakteristika je skoro jednako važna kao i lepota fudbala, a izrazito je zadovoljstvo biti u prilici u kakvoj su zvezdaši i pohvaliti se činjenicom da su u samom vrhu evropskog fudbala po pitanju korektnosti i ponašanja na fudbalskom bojištu.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track