KO JE SADA NAJBOLJI NA SVETU? Klop uzvratio Gvardioli! Evo šta je trener Liverpula rekao pred derbi sa Mančester sitijem
Foto: EPA/Nigel Roddis

PREMIJER LIGA

KO JE SADA NAJBOLJI NA SVETU? Klop uzvratio Gvardioli! Evo šta je trener Liverpula rekao pred derbi sa Mančester sitijem

Fudbal -

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da je Mančester siti, predstojeći rival, "najbolji tim na svetu", iako je njegova ekipa lider engleske Premijer lige.

Klop je na taj način uzvratio kolegi iz Mančester sitija Pepu Gvardioli, koji je pre nekoliko dana izjavio da je Liverpul najbolji na svetu.

"Moramo da budemo spremni što je bolje moguće, moramo da budemo hrabri, moramo da budemo željni, ljuti, kao i u svakoj drugoj utakmici ako želimo pobedu. Ali, znamo, makar je za mene tako, Siti je i dalje najbolji tim na svetu. Bodovi su samo sada obrnuti, ali ne i priprema za utakmicu", rekao je Klop.

Liverpul će sutra u derbiju Premijer lige gostovati aktuelnom šampionu Engleske Mančester sitiju, koji je na poslednje tri utakmice upisao dva poraza i trenutno je na trećem mestu Premijer lige.

"To je jedna od najtežih utakmica koja može da se igra u modernom fudbalu", rekao je Klop.

Njegova ekipa juri prvu premijerligašku titulu još od 1990. godine, a i jedini je tim koji ove sezone nije poražen.

"I da smo 10 poena iza njih naravno da ne bih rekao da ne možemo da ih stignemo. Tek je početak januara, ali je utakmica itekako bitna, kao da se igra u šest bodova. Sigurno su 100 odsto motivisani, a mi moramo da budemo spremni", rekao je Klop.

Liverpul je prošle sezone eliminisao Siti u Ligi šampiona, a Klop veruje da to njegovoj ekipi uliva samopouzdanje.

Utakmica između Mančester sitija i Liverpula igraće se sutra od 21.00.

(Beta, Foto: EPA/Nigel Roddis)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track