KAŽEŠ SLOBODNJAK, POMISLIŠ NA NJEGA: Kako je Siniša Mihajlović postao sinonim za slobodne udarce! I dan-danas je nenadmašiv što je skoro i dokazao! (VIDEO)
Foto: Profimedia

da se ne zaboravi

KAŽEŠ SLOBODNJAK, POMISLIŠ NA NJEGA: Kako je Siniša Mihajlović postao sinonim za slobodne udarce! I dan-danas je nenadmašiv što je skoro i dokazao! (VIDEO)

Fudbal -

Teško je i izgovoriti termin “slobodan udarac”, a da se ne pomisli na možda jednog od najboljih u izvođenju istih – Sinišu Mihajlovića.

Siniša je bio toliko dobar da je prvi na listi strelaca Serie A u golovima postignutih iz “slobodnjaka”, jedan je od retkih koji je postigao het-trik izvodeći udarce nakon prekršaja, a mnogo godina po “kačenju kopački o klin” Miha je dokazivao da je izvođenje slobodnih udaraca kao vožnja biciklom i da se ne može zaboraviti. Već smo pisali o neverovatnom takmičenju na krovu zgrade, a danas vas podsećamo na njegove majstorije sa treninga Torina.

Siniša Mihajlović je postao trener Torina u maju 2016. godine, a smenjen je nakon poraza od Juventusa u kupu, januara 2018. godine. U zimu 2017.

godine Siniša Mihajlović je u klub doveo Vanju Milinkovića Savića, koji se ekipi priključio tek 6 meseci kasnije. Nije se naigrao dok je tim vodio srpski stručnjak, ali ono što je mnogima iz ovog perioda ostalo u sećanju bio je jedan trening u kome su glavni akteri bili upravo Siniša i Vanja.

Sve se odigralo u julu 2017. godine, trening Torina delovao je sasvim obično dok strateg “Bikova” nije odlučio da ga začini jednim izazovom. Na golu je stajao Milinković Savić, a Mihajlović je poređao nekoliko lopti na ivicu šesnaesterca i takmičenje je moglo da počne. Uhvatio je zalet i prvu loptu poslao pravo u gornji desni ugao golmana koji je jedva uspeo da napravi korak u stranu i isprati loptu pogledom. Drugo izvođenje bilo je gotovo preslikano. Udarac, iskorak i pogled u loptu koja ulazi u mrežu u gonjem desnom uglu. Vanja nije skidao osmeh sa lica, znao je da je ovo situacija koju će prepričavati unucima. Treću loptu Mihajlović je uputio identično, što je Vanja i očekivao, ali i pored toga što je uspeo bar da pokuša da je dohvati ona se opet zakotrljala u mreži. Siniša Mihajlović sa skoro 50 godina imao je još uvek “magiju” u nogama. Sa osmehom od uva do uva golman je zatražio izmenu. Što je nasmejalo mnoge, a Mihajlović se napokon smilovao i poslednju loptu uputio polako po zemlji.

foto: EPA

Mihajlovićevi golovi u roku od nekoliko sati preplavili su internet i druge medije, a komentari oduševljenja dolazili su sa svih strana. Podsetite se Mihajlovićevih tri udarca sa ivice kaznenog prostora na treningu Torina i tri gola u ugao u koji je stajao Milinković Savić koja su primorala mladog srpskog golmana da u šali zatraži izmenu. I ne zaboravite, u tom trenutku Siniša ima 48 godina!

Kurir sport/Sportska sećanja

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track