Najnovije vesti

BROJNE FUDBALSKE LEGENDE SE OPROSTILE OD ŠEKULARCA: Bio je uzor mnogima!
Foto: Zvezda.rs

ZA PRIMER

BROJNE FUDBALSKE LEGENDE SE OPROSTILE OD ŠEKULARCA: Bio je uzor mnogima!

Fudbal

Brojne fudbalske veličine pogodila je vest o smrti Dragoslava Šekularca, a odlazak legende najpopularnijeg sporta bila je povod da se prisete druge Zvezdine zvezde.

Dule Savić upravo Šekularca istakao je kao jednog od idola i fudbalskih uzora.

- Moje prvo fudbalsko sećanje počinje sa Šekijevom generacijom iz Čilea. On je za nas bio svetsko cudo, kao klinac sam mu se divio, zavoleli smo fudbal, prvo zbog Šekija, Bore Kostića, Vojkana Melića i te generacije, kasnije zbog Džajića – istakao je Savić.

Nekadašnji ofanzivac birnim rečima je dodao:

- Samo oni koji su imali priliku da igraju i gledaju Šekija mogu da shvate njegovu veličinu. Divili smo se njegovim majstorijama, virtuoznosti, svi su želeli da budu maštoviti kao on. Bio je neprevaziđen majstor na terenu.

Među svedocima Šekularčevog majstorstva bio je i Zoran Filipović.

- Tužan dan za sve nas, sve ljubitelje fudbala, ne samo u Srbiji, nego u regionu, celoj Evropi. Šeki je bio poseban lik, poseban igrač, poseban karakter, legenda Crvene zvezde, ali to je život, protiv prirode se ne može ići. Imao sam tu privilegiju da igram sa Šekijem na otvaranju reflektora na Marakani, protiv Benfike, na poluvremenu smo vodili 2:0, Šeki i ja smo dali golove, kasnije smo izgubili. Često smo se viđali i van terena, nikad neću zaboraviti kad nas je tokom turneje u Kolumbiji dočekao, bio je tada trener u Bogoti, divna ličnost, kažem opet, poseban karakter i šteta što smo izgubili takvu legendu – izjavio je Filipović.

Bivši golgeter crveno-belih istakao je harizmu koja je krasila Šekularca.

- Takvih igrača malo je bilo u ono vreme, a da ne govorim danas u savremenom fudbalu. On je želeo i hteo da ga ljudi prepoznaju, da ga vide, bio je interesantan za svakog. Slažem se sa Duletom Savićem da je Šeki bio ličnost, zbog koje se zavoli fudbal. I posle završetka karijere, mlađe generacije Zvezde su uvek imale zadovoljstvo da ga vide, uvek je imao vremena za njih, imao je dobru priču, bio je relan, praktičan, poseban čovek koji se više se ne rađa.

Ni Vladimir Petrović Pižon nije skrivao setu.

- Talenat, atrakcija, duhovitost. Šarm na terenu i van njega. Igračina, trener, drug, heroj, legenda. Takvu životnu energiju je malo njih imalo. Neka mu je večna slava i hvala – rekla je četvrta Zvezdina zvezda.

Kurir sport

Foto: Crvena zvezda.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...