PRVI ČOVEK UEFA SE OPROSTIO OD LEGENDE: Čeferin izrazio saučešće povodom smrti Šekularca
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

svi su ga cenili

PRVI ČOVEK UEFA SE OPROSTIO OD LEGENDE: Čeferin izrazio saučešće povodom smrti Šekularca

Fudbal -

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izrazio je saučešće Crvenoj zvezdi povodom smrti legendarnog Dragoslava Šekularca.

Slovenac je iz sedištsa UEFA u Nionu poslao pismo na stadion Crvene zvezde, odnosno predsedniku kluba Svetozaru Mijailoviću.

"Poštovani gosodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca. Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala. Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa ŠSR i srebrne medalje", navodi se u pismu.

Čeferin je podsetio da je Šekularac stekao status legende i bio uzor brojnim generacijama.

"Bio je igrač ispred svog vremena čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju. Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju", zaključio je Čeferin.

foto: FK Crvena Zvezda

Komemoracija i sahrana Šekularca, koji je u subotu preminuo u 82. godini, zakazana je za sutra.

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track