Najnovije vesti

BUFON O DROGI: Slavni italijanski golman priznao da je duvao i ispričao malo poznat detalj iz karijere
Foto: ap

otvoreno

BUFON O DROGI: Slavni italijanski golman priznao da je duvao i ispričao malo poznat detalj iz karijere

Fudbal

Slavni italijanski golman Đanluiđi Bufon rekao je da je kao dete mislio da je neuništiv. Ćuvar mreže PSŽ-a rekao je i da je ranije povukao nekoliko dimova džointa, ali i da je u vreme kada je čuvao gol fudbalera Juventusa pred meč imao napad panike koji ga je toliko sputao da nije mogao da brani.

"Kao dete, imao sam osećaj da sam neuništiv. Radio sam šta sam hteo. Napravio sam popriličan broj gluposti, ali i dobijao drugu ili da se dopingujem. Kada sam imao 17 godina nisam prihvatao da mi neko stavi pilulu na usne", rekao je golman Pari Sen Žermena.

 

Otkrio je i šta je uradio jednom prilikom, kada je bio u društvu navijača.

 

"Najdalje dokle sam išao bilo je da sam jednom povukao nekoliko dimova džointa. Sećam se oblaka dima koji je obavijao navijače, ali to nije bio dim od vatrometa i pirotehničkih sredstava, već od 200 džointa upaljenih u isto vreme", kaže Điđi.

 

Iskusni golman, koji je će 28. januara napuniti 41 godinu, kaže da ima plan da brani još godinu dana.

 

"Ideja mi je da uz saglasnost kluba, odigram još jednu sezonu. Možda je to čudno jer imam 40 godina, ali nekako mislim da imam više snova i ambicija nego kada sam imao 20 godina. Nadam se da ću za deset godina i dalje biti na nogama".

 

Bivši golman Juventusa pričao je i o periodu kada se borio sa depresijom.

 

"Čini se da tada niko nije brinuo o meni, samo o fudbaleru kojeg sam reprezentovao. Svi su pričali samo o Bufonu, ali ne i o Điđiju. Najgore je bilo kada sam imao 25 godina, kada sam rekao treneru golmana Ivanu Bordonu da ne mogu da branim. Otišao sam i rekao mu, 'Ivano, pusti Kjamentija da se zagreje i neka brani, nisam u stanju da branim'. Osetio sam napad panike i nisam bio u stanju da ispunim svoju obavezu. Da nisam prošao kroz takvo iskustvo, kroz taj tmurni oblak koji se nadvija nad mnoge ljude, nikad se ne bih izvukao iz svega", priznao je bivši čuvar mreže Italije.

 

Kurir sport 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...