Najnovije vesti

oproštaj

DUŠAN MARAVIĆ SE DIRLJIVIM GOVOROM OPROSTIO OD DRUGE ZVEZDINE ZVEZDE: Ne samo da si bio najkreativniji i najpopularniji među nama, već i najbolji! (KURIR TV)

Fudbal

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dušan maravić dirljivim govorom oprostio se od Dragoslava Šekularca.

"Obraćam ti se u ime nas srećnika koji smo sa tobom igrali u Crvenoj zvezdi. Ne samo da si bio najkreativniji i najpopularniji među nama već i najbolji fudbaler među nama. Bili smo počinjeni tvojim majstorstvom. Svuda gde smo igrali, ti si dominirao i bio u prvom planu. Bio si ravan Peleu i Ariljdu, tada najboljim fudbalerima na svetu. Tvoja dečaka strast za fudbalom i da zadovoljiš publiku bili su za tebe najvažniji. Novac te nije zanimao. Nisi imao neprijatelja, iako si bio izložen svemu. Mi smo ti se divili igrajući s tobom. Sve si trofeje osvojio sa Zvezdom, nadomak Kupa Kupova. Bio si i vrstan i perfektan trener, i tu si osvajao trofeje. Sa 17 godina došao si do prvog tima, iznenadio si već tada publiku koja je tada primetila čudo. Išli su na stadion da tebe gledaju. Bio si magnet. Liga Jugoslavije bila je među pet najboljih u Evropi. Oduševljava si svuda u bivšoj Jugoslaviji. Svi su sa velikom pažnjom očekivali Šekija na terenu. U Crvenoj zvezdi si odigrao neverovatne partije.

Bio si globtroter, igrač sveta. Igrao si u Nemačkoj, Kokumbiji, Kanadu, Australiji... Svuda si ostavio fantastičan utisak. Sve potonje generacije Crvene zvezde upamtile su i volele i poštovale Šekularca. To se videlo na svakom koraku. Klub je učinio sve za Šekularca, da mu život protiče na fin i normalan način", rekao je Dušan Maravić na sahrani Dragoslava Šekularca na Novom groblju u Beogradu.

1 / 24 Foto: Nemanja Nikolić

kurir.rs / kurir sport 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...