STARTOVALE PRIPREME

ZVEZDA UPALILA MOTORE: Crveno-beli počeli pripreme za prolećni deo sezone (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme na stadionu "Rajko Mitić", a na prozivci se pojavilo 36 igrača, bez Miloša Degeneka koji je na Azijskom kupu i Bena koji je dobio dozvolu da dođe sa danom zakašnjenja.

Pripreme su prvobitno bile zakazane za četvrtak, ali su zbog sahrane legendarnog fudbalera Crvene zvezde Dragoslava Šekularca pomerene za jedan dan.

Na prozivci se nisu pojavili svi igrači, poput Miloša Degeneka koji je sa reprezentacijom Australije na Kupu Azije. Takodje, nije bilo ni El Fardu Bena koji će se ekipi priključiti sutra.

Od novajlija prisutni su bili Nemanja Milunović, Erik Jirka i Miloš Vulić.

foto: Starsport©

Prvotimci Crvene zvezde na pripreme u Terme Čatež odlaze u ponedeljak i tamo će ostati do 23. januara za kada je zakazan povratak za Beograd.

Crveno-beli će potom u Beogradu provesti tri dana, a 26. januara će otputovati u Antaliji, gde će ostati do 9. februara.

Po povratku u Srbiju, Zvezda će imati još nedelju dana da se pripremi za prvu utakmicu u 2019. godini koju će pred svojom publikom odigrati protiv Vojvodine.

foto: Starsport©

Vladan Milojević, trener šampiona Srbije napravio je prozivku i tako označio početak priprema za prolećni deo sezone.

"Prva dva-tri dana videćemo na koje sve igrače možemo da računamo pred polazak u terme Čatež. Sigurno da će spisak igrača koji će ići u Tursku biti izmenjen. nikada ne znate koji će igrač da ode, a koji da dođe, pa bih ostavio prostora što se tiče igrača", rekao je Milojević.

foto: Starsport©

"Prioritet su dve tirule. Odbrana domaćeg prvenstva i Kup. Daćemo sve od sebe da dođemo do tih ciljeva. Sistem takmičenja je takav da se dele bodovi i da ima dosta utakmica, pa ne bih voleo da pričam mnogo unapred, videćemo kako će se stvari odvijati. Ono što smo do sada hteli ide u dobrom pravcu, doveli smo igrače koje smo hteli. Ako se pojavi neki igrač koji je interesantan, reagovaćemo. Bez obzira na kojoj poziciji igra. Zadovoljan sam kako Mrkela vodi sve to i imamo jedan dobar zalog za budućnost", rekao je Milojević.

Na prozivci su se pojavili:

Milan Borjan, Zoran Popović, Nemanja Supić, Aleksandar Stanković, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Rašid Sumaila, Srđan babić, Milan Rodić, Stefan hajdin, Aleksa Terzić, Nemanja Milunović, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Nenad Milijaš, Dejan Meleg, Lorenco Ebisilio, Marko Marin, Slavoljub Srnić, Goran Čaušić, Milan Jevtović, Veljko Simić, Nikola Stiljković, Dejan Joveljić, Milan Pavkov, Kafu, Ričmond Boaće, Jirka, Miloš Vulić, Stefan Cvetković, Ze Markos, Miloš Gordić i Veljko Nikolić.

Dejan Vidić je na pozajmici u Zemunu, dok je Miloš Degenek sa selekcijom Australije na Azijskom kupu. Ben je dobio dozvolu da dođe na pripreme sa danom zakašnjenja.

foto: Kurir sport / Aleksandar Radonić

Crvena zvezda je prvi deo sezone u Super ligi Srbije završila na prvom mestu na tabeli sa 59 bodova. Ima devet bodova više od drugoplasiranog Radničkog, a 15 od Partizana.

1 / 11 Foto: Starsport©

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track