KINEZI STALI NA CRTU ARAPIMA: Šandong nudi Zvezdi isto para za Miloša Degeneka!
Foto: Reuters

štoper u dilemi

KINEZI STALI NA CRTU ARAPIMA: Šandong nudi Zvezdi isto para za Miloša Degeneka!

Fudbal -

Bogati klub iz Kine izjednačio ponudu Al Hilana, dok defanzivcu iz Australije daju ugovor na četiri godine vredan 2.000.000 evra po sezoni

Kineski Šandong Luneng ozbiljno je zagrizao za Miloša Degeneka. Kinezi su spremni da pokvare posao arabijaskom klubu Al Hilal koji je prvi pokazao interes za pouzdanog defanzivca Crvene zvezde. Naime, Šandong Luneng nudi za obeštećenje između 3.500.000 i 4.000.000 evra, dok Degeneku daje četvorogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni.

Miloš Degenek je na Azijskom kupu sa reprezentacijom Australije i pred njim su odlučujuće nedelje. Ozbiljan izazov iz Saudijske Arabije i Kine moraće sam da reši, dok je čelnicima Crvene zvezde svejedno sa kim će sklopiti posao. U oba slučaja čeka ih milionsko obeštećenje i sjajan posao, jer su Degeneka letos kupili od japanske Jokohame za 200.00 evra i sa njim potpisali trogodišnji ugovor.

Sjajne partije Miloša Degeneka u polusezoni, gde je od 37 mogućih odigrao čak 33 utakmice izbacile su ga u prvi plan. Bio je konstantan u Ligi šampiona, ali i prvenstvu Srbije. Izborio se i za mesto stareta u reprezentaciji Australije. Igranje u Saudijskoj Arabiji ili Kini za njega ne bi trebalo da predstavlja problem, jer je već jednu sezonu proveo u Aziji, noseći u Japanu dres Jokohame.

Šandong Luneng prošlu sezonu završio je na trećem mestu prvenstva Kine iza prvaka Šangaja SIPG i Gvangdžou Evergrandea. Ovaj klub dva puta je bio šampion Kine 2006. i 2008. godine. Trener tima je domaći stručnjak Li Ksijaopeng. Najzvučnije ime u ekipi je Italijan Gracijano Pele, a tu su i trojica Brazilaca Dijego Tardeli, Rožer Guedes i Žil.

Šandong Luneng su vodili neki od najpoznatijih trenera na svetu, Feliks Magat, Mano Menezes, Henk ten Kate, ali i srpski stručnjaci kao što su Slobodan Santrač, Ljubiša Tumbaković i Radomir Antić.

Prema listu Forbs, Šandong Luneng je peti klub po bogatstvu u Kini, tim koji ima budžet 110.000.000 evra.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track