ČUDESNI DE HEA ZAUSTAVIO TOTENHEM: Solskjerov Junajted je nezaustavljiv! Trijumf Crvenih đavola na Vembliju (VIDEO
Foto: AP

NEVEROVATNO DA JE BIO SAMO JEDAN GOL

ČUDESNI DE HEA ZAUSTAVIO TOTENHEM: Solskjerov Junajted je nezaustavljiv! Trijumf Crvenih đavola na Vembliju (VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Totenhem kao gosti na "Vembliju" u derbiju 22. kola Premijer lige - 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Markus Rašford u 44. minutu milimetarski preciznim udarcem posle fantastične asistencije Pola Pogbe.

Ipak, istinski junak trijumfa "crvenih đavola" bio je golman David de Hea, koji je činio čuda, branio i moguće i nemoguće.

Zapravo, neverovatno je da je utakmica sa ovolikim brojem prilika, kojih je naročito mnogo imao Totenhem, završena sa samo jednim postignutim golom. Treba dodati da je i čuvar mreže "pevaca" Ugo Loris bio sjajan.

Tako je Ole Gunar Solskjer zabeležio i šestu pobedu u isto toliko utakmica otkako je seo na klupu Mančester junajteda (pet u Premijer ligi i jednu u FA kupu).

Norvežanin je nadmašio legendarnog trenera kluba sa "Old Traforda" Meta Bezbija, jer je postao prvi koji je vezao pet prvenstvenih pobeda odmah po preuzimanju ekipe.

"Crveni đavoli" su iskoristili jučerašnji poraz Arsenala od Vest Hema da ga stignu na tabeli, pa sada te dve ekipe dele peto mesto sa po 41 bodom.

Totenhem je ostao na trećoj poziciji, sa 48 bodova, dva manje od Mančester sitija i devet od Liverpula, s tim da "građani" imaju meč manje.

U sledećem kolu "pevci" gostuju Fulamu, dok Junajted dočekuje Brajton.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track