PIKSI ZADOVOLJAN URAĐENIM POSLOM: Dembele je fudbaler po mom ukusu!
Foto: Privatna Arhiva

šampionske ambicije

PIKSI ZADOVOLJAN URAĐENIM POSLOM: Dembele je fudbaler po mom ukusu!

Fudbal -

Trener ekipe Gvangdžou R&F angažovao iskusnog Belgijanca kojeg je doveo iz Totenhema za 12.400.000 evra

Dragan Stojković Piksi ima velike ambicije sa ekipom Gvangdžou R&F u prvenstvu Kine. U prilog tome angažovan je fudbaler Totenhema Musa Dembele (32) koji je potpisao trogodišnji ugovor. Prošle sezone Gvangdžou R&F osvojio je deseto mesto u najjačem rangu.

Posle promocije iskusni Belgijanac fotografisao se sa srpskim trenerom Draganom Stojkovićem, koji je najviše insistirao na njegovom dovođenju. Musa Dembele plaćen je 12.400.000 evra i biće ogromno pojačanje za kineski klub.

Dembele je bio član Totenhema sedam godina, a u Premijer ligi upisao je 249 utakmica. Trener Dragan Stojković Piksi za nekoliko dana vodi ekipu Gvangdžou R&F na pripreme u Australiju, a destinacija na kojoj će se spremati narednih nedelja biće Sidnej. Dembele je bio fudbaler po njegovom ukusu, upravo onaj tip igrača kojeg je želeo.

Ovim transferom, Guangdžou je angažovao petog stranca, pored Duška Tošića, Brazilaca Žuniora Ursa i Renatinja, kao i Izraelca Eran Zahavija. Prema pravilima kineske lige, dozvoljeno je da četiri stranca budu licencirani, dok trojica mogu da igraju. To znači da će neki od navedenih morati da napusti Gvangdžou R&F.

Kurir sport/A. R.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track