JOVELJIĆ VOLI DA UČI OD STARIJIH: Radujem se svakom golu na treningu kao da sam ga dao na utakmici
Foto: Starsport©

MLADI NAPADAČ VREDNO RADI NA KIPRU

JOVELJIĆ VOLI DA UČI OD STARIJIH: Radujem se svakom golu na treningu kao da sam ga dao na utakmici

Fudbal -

Dejan Joveljić je još tinejdžer, ali iza sebe ima nekoliko priprema sa prvotimcima Crvene zvezde.

Supertalentovani napadač je već nastupao u seniorskoj kategoriji, postizao golove, debitovao i u Ligi šampiona, a na Kipru se sprema da bude još ubojitiji u prolećnom delu sezone.

Prvi deo zimskih priprema u Pafosu ulazi u završne dane, a fudbaleri Crvene zvezde naporno rade i u teretani i na terenu.

- Moram da napomenem da su uslovi sjajni, sve je odlično od hotela do terena. Uvek je sve spremno i na nama je samo da vredno radimo. Pre podnevni trening je stvarno bio težak, nezgodno je kada se radi bez lopte, ali svi znamo da to mora da se prođe i zato bez pogovora izvršavamo sve zadatke - kaže Joveljić i dodaje:

- Sjajno je za nas što je lopta uvek prisutna u radu tokom bazičnog dela. Svaki igrač to voli, pogotovo na priprema, zato nam i lakše padaju svi napori. Hvala stručnom štabu što nam zadaje takve vežbe.

Popularni Jovelja vredno radi na terenu, a van njega upija svaki savet iskusnijih saigrača.

- Ovo su mi već šeste ili sedme pripreme sa prvim timom. Volim da pričam i da provodim vreme sa starijim igračima, da učim od njih, da uzimam one dobre stvari, a loše da ispravljam. Trudiću se da i u budućnosti što više radim na sebi i na tom polju.

Svaki napadač živi za golove, a primetno je da 19-godišnjem špicu znači i kada na treningu zatrese mrežu.

- Tako je, radujem se svakom golu na treningu kao da sam ga postigao na utakmici. To je jedini pravi put za napredovanje i jedva čekam nastavak sezone da se svi zajedno radujemo novim pogocima. Imaćemo manje utakmica na proleće nego tokom jesenje polusezone. Spremićemo se najbolje što možemo za sve izazove, a ciljevi se znaju - dva pehara.

Talentovani golgeter je svestan koliko je odmor bitan na pripremama i trudi se da što kvalitetnije provodi malo slobodnog vremena što imaju.

- Najčešće igram šah na telefonu, ali i dosta spavamo. Između napornih treninga moramo da odmaramo i da se što bolje spremimo za drugi deo dnevnog rada - završio je Joveljić.

(FK Crvena zvezda, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track