POTRAGA ZA SALOM OBUSTAVLJENA, MISTERIJA SVE VEĆA: Ovo su ČETIRI najveće zagonetke oko nestanka argentinskog fudbalera (VIDEO)
Foto: AP

JEZIVA POSLEDNJA PORUKA

POTRAGA ZA SALOM OBUSTAVLJENA, MISTERIJA SVE VEĆA: Ovo su ČETIRI najveće zagonetke oko nestanka argentinskog fudbalera (VIDEO)

Fudbal -

Potraga za argentinskim fudbalerom Emilijanom Salom (28) i pilotom Dejvom Ibotsonom (60) je završena!

Nestali avion "pajper" u kome su u ponedeljak Ibotson i Sala krenuli iz Nanta za Kardif više neće biti tražen. Doneta je teška odluka, koju je javnosti saopštila policija Gernsija.

"Uprkos velikim naporima i pretraženom području od 2.700 kilometara, pregledavanju podataka sa mobilnih telefona i satelitskih snimaka, nismo uspeli da pronađemo nijedan trag", navodi policija i dodaje:

"Iza nas je 24 sata neprestane potrage, a ukupno 80 sati, i to sa tri aviona, dva helikoptera i više brodova".

Potraga se obustavlja, ali istraga ostaje otvorena.

Postoje četiri nelogičnosti vezane za let i nestanak aviona, koje naročito bude istražitelje.

1. ZAMENA PILOTA

Avionom "pajper malibu PA-46" pilotirao je Dejv Ibotson. Zabuna nastaje zbog činjenice da je sa Salom carinsku kontrolu u Nantu prošao drugi, takođe britanski pilot, Dejv Henderson, koji se nije ni ukrcao u avion.

Kada je i zašto došlo do zamene pilota? Za sada je zagonetka.

2. POLETEO TEK IZ ČETVRTOG POKUŠAJA

Engleski mediji navode da je mali privatni avion iz Nanta poleteo tek iz četvrtog pokušaja?! Zašto je uopšte pokušavao toliko puta i zašto let nije odložen za ujutru kada uslovi nisu bili povoljni?

3. AVION NIJE PREDVIĐEN ZA TAKVE LETOVE

"Pajper malibu PA-46" je mali avion i nije predviđen za zahtevne noćne prekomorske letove. Gde se žurilo Sali? I sam je pre poletanja komentarisao da će se letelica raspasti. Čak i ako avion bude pronađen, nema crnu kutiju, pa ako je došlo do nesreće, verovatno se nikad neće saznati detalji.

Predsednik Kardifa Mehmet Dalman je izjavio da je klub nudio argentinskom fudbaleru da u Vels dođe komercijalnim letom, što je Sala odbio, jer je ima neke svoje planove.

4. ZAHTEV ZA PROMENU VISINE

Avion je sa radara nestao na oko 13 kilometara od obale, pošto je pilot od kontrole leta tražio da se sa 1.524 metara spusti na 700. Misterija je zašto je Ibotson uopšte uputio takav zahtev.

Mnogo je nejasnoća, a nade da su Sala i Ibotson živi sve je manje...

Poslušajte poslednju poruku Emilijana Sale, koju je poslao iz aviona prijateljima. Na kraju je rekao: Bojim se...

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track