Najnovije vesti

HALILHODŽIĆ BESAN: Sramota je što je obustavljena potraga za Salom! Ne može ovako ostati
Foto: AP

trenirao stradalog fudbalera

HALILHODŽIĆ BESAN: Sramota je što je obustavljena potraga za Salom! Ne može ovako ostati

Fudbal

Trener Nanta Vahid Halilhodžić rekao je da je "sramota" i "neprihvatljivo" što je prekinuta potraga za nestalim avionom u kome su bili fudbaler Emilijano Sala i pilot i pozvao nadležne da nastave akciju.

Potraga za nestalim avionom obustavljena je u četvrtak uveče. posle tri dana, pošto spasilačke službe nisu pronašle nijedan trag letelice. Avion je u ponedeljak uveče nestao sa radara iznad Lamanša, nakon što je putovao iz Nanta u Kardif, novi klub argentinskog fudbalera.

 

Halilhodžić je na konferenciji za medije bio ljut što je potraga obustavljena.

 

- Mislim da je ovo sramota. Ne mislim da je voda izuzetno duboka da ne mogu da pronađu avion. To je obaveza koju ti ljudi imaju. Ne može da ostane ovako. Ovo je sramota. Ovako prestati je nepodnošljivo i neprihvatljivo. Možete li zamisliti porodicu? Da li ste juče videli njegovu sestru - rekao je Halilhodžić.

 

foto: AP

 

Romina, sestra fudbalera Emilijana Sale zamolila je da se nastavi potraga.

 

- Molim vas da ne prekidate potragu. Oni su živi - rekla je ona.

 

Takođe i Halilhodžić je ponovio tu molbu.

 

- Imam samo jednu poruku za odgovorne, da nastave potragu, pošto je odvratno ovako ostaviti tu situaciju. Nepodnošljivo je. Ne mogu da zamislim kako porodica ovo preživljava - dodao je on.

 

Halilhodžić je dobro sarađivao sa Salom koji je uoči prelaska u Kardif u 19 utakmica za Nant postigao 12 golova.

 

- Imao sam poseban odnos sa tim momkom, mnogo smo razgovarali, mnogo smo radili zajedno. Poslednje što mi je rekao je da žali što nismo duže sarađivali i to će mi zauvek ostati urezano u srcu - naveo je on.


Bosanski trener je pozvao svoje igrače da daju sve od sebe i pobede u predstojećoj utakmici u Kupu.

 

- Igrači imaju obavezu prema njemu da pokažu karakter. Svi smo u šoku, ali moramo da nastavimo da živimo. Ali, nikada ga nećemo zaboraviti. Moramo da pobedimo. Utakmica će biti emotivna i moram da razgovaram sa dvojicom ili trojicom igrača, da vidim da li će moći da igraju - rekao je on.

 

Klub nije angažovao psihologa da pomogne igračima, ali Halilhodžić je rekao da za to postoji mogućnost.

 

- Teško mi je da ocenim stanje svakog igrača. Želim da se svi držimo zajedno, ako vidimo nekoga ko je uznemiren da mu pomognemo i razgovaramo sa njim. Od svih u klubu tražim da budu još bliži igračima, da razgovraju. Mislim da je to najbolji način da ovo prebrodimo - dodao je Halilhodžić.


Kurir sport / Beta

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...