SRCEPARAJUĆE SCENE U LONDONU: Ovako su navijači Kardifa odali poštu Emilijanu Sali! Od njihove poruke suze same kreću (VIDEO)
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

PRED MEČ SA ARSENALOM

SRCEPARAJUĆE SCENE U LONDONU: Ovako su navijači Kardifa odali poštu Emilijanu Sali! Od njihove poruke suze same kreću (VIDEO)

Fudbal -

Kardif protiv Arsenala u Londonu igra prvu utakmicu od nestanka svog novog igrača Emilijana Sale, koga nisu uspeli ni da upoznaju.

Avionu, u kome je Sala sa pilotom Dejvom Ibotsonom putovao iz Nanta u Kardif, izgubio se svaki trag nadomak britanske obale.

Bilo je to 21. januara. Do danas se nije pojavio nijedan trag.

Sala je potpisao ugovor sa klubom iz Velsa, ali nije stigao na prvi trening.

Osam dana kasnije navijači Kardifa odali su poštu Sali.

I Fiorentina i Roma s velikim ambicijama ulaze u meč četvrtfinala Kupa (18.15) jer je i jednima i drugima to šansa za plasman u Evropu. Kvota je identična na keca i dvojku - 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fiorentina - Roma.

Tribina stadiona "Emirati" na kojoj su smešteni gostujući navijači bila je cela u žutom, a na velikom transparentu je stajala poruka: "Nikad nismo videli kako igraš, nikad nismo videli kako daješ gol, ali Emilijano naša divna plava ptico (simbol Kardifa), volećemo te zauvek".

I Arsenal je načinio potez vredan pažnje u čast Sale. U protokol utakmice uvrstio ga je u sastav Kardifa, a umesto broja, stoji žuti cvet.

Minutom ćutanja je odata pošta Sali, čija je slika stajala na velikom semaforu "Emirata", ali akteri meča nisu nosili crni flor, jer Emilijano nije proglašen mrtvim.

foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track