JIRKA, DOBRO DOŠAO U GARDU! Slovak pevao zvezdinu pesmu i kupio kapitena! Vujadin Savić: Moraću da pitam tatu za savet i konačno da dam gol u Crvenoj zvezdi (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

PRIPREME U TURSKOJ

JIRKA, DOBRO DOŠAO U GARDU! Slovak pevao zvezdinu pesmu i kupio kapitena! Vujadin Savić: Moraću da pitam tatu za savet i konačno da dam gol u Crvenoj zvezdi (VIDEO)

Fudbal -

Delija u duši, Vujadin Savić oduševljen borbenošću i zalaganjem, kao i zvezdaškim zanosom pojačanja iz Spartaka iz Trnave

Specijalni izveštač Kurira iz Antalije - Aleksandar Radonić

Kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić smatra da bi Erik Jirka mogao da bude veliko pojačanje za crveno-bele u prolećnom delu sezone. Mladi Slovak ozbiljno se nameće na zimskim pripremama u Turskoj, a protiv austrijskog Nordhauzena (2:0) prikazao je dobru partiju.

Jirka je dosta trčao, pokazao brzinu, dobro se snalazio u prostoru, jedino je malo u defanzivi bio slabiji. Za početak, sasvim dovoljno, za pohvale od strane kapitena Vujadina Savića.

- Pre svega, stvarno je jako dobar momak. To me raduje. Pokazao je vrlo brzo na terenu da je ozbiljan talenat. Ima neverovatnu brzinu i mislim da će biti veliko pojačanje za nas. Pred njim je lepa karijera - delio je komplimente na račun mladog Slovaka kapiten crveno-belih.

erik jirka na treningu
erik jirka na treningufoto: FK Crvena zvezda

Erik Jirka kupio je navijače Crvene zvezde pre nekoliko dana, kada se na Jutjubu pojavio snimak kako peva pesmu "Zvezda mi je sve".

- Zapevaće sigurno, još koju našu. (smeh) Sada smo videli da ima dobre vokalne sposobnosti. Da može. Učićemo ga, Gobelja, Žule, Čaki i ja. (smeh) Iznenadio me je, nisam znao da dobro govori srpski. To je lepa stvar, lakše će da se adaptira.

Čini se da bi mladi Slovak uskoro mogao da postane član "Zvezdinih gardista" grupe koju čini nekoliko igrača crveno-belih.

- Ne ulazi se tako lako u našu gardu. (smeh) Svi hoće kod nas... Ima nas sedmorica, osmorica... Šalu na stranu, Jirka je mnogo dobar momak, a mi svi u Zvezdi smo stvarno jedna dobra i zdrava grupa. To me baš raduje.

erik jirka
erik jirkafoto: FK Crvena zvezda

Vujadin Savić je pred polazak na pripreme u Tursku produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2022. godine. Tada je jasno izrazio želju da bi voleo da konačno postigne gol u crveno-belom dresu.

- Bio bih najsrećniji da dam gol u derbiju. (smeh) Ali, ja nekako i stoodstotne šanse napravim, da nisu šanse za gol. (smeh) Ne znam... Potrudiću se, to mi je stvarno velika želja.

Na konstataciju Kurira da bi bilo dobro da se konačno posavetuje sa ocem Dušanom oko toga kako se daju golovi, jer on sigurno ima recept kao legenda Crvene zvezde, Savich mlađji kaže:

- Generalno, ne pričam sa tatom o fudbalu. Nismo razgovarali, ali je sigurno da bi mogao da mi pomogne. Možda bi ipak trebalo da popričamo oko toga, da mi da neki savet kako se daju golovi!

dušan savić
dušan savićfoto: Dragana Udovičić

U prvom meču na pripremama u Turskoj, crveno-beli nisu briljirali, ali su pobedili. Trener Milojević probao je čak 22 igrača.

- Igrali smo u dve ekipe, dobili smo sa 2:0. S obzirom da nam je prva utakmica na pripremama u Turskoj, mislim da je bilo korektno. Imali smo dosta grešaka u pasovima, ali to je normalno. Zadovoljan sam, treba još koncentrisanije da ulazimo. Radićemo na detaljima u narednom periodu.

O mogućnosti da Filip Stojković ovog proleća zaigra na mestu štopera, što je vizija trenera Milojevića, Vujadin kaže:

vujadin i žule (filip stojković)
vujadin i žule (filip stojković)foto: Starsport©

- Žule moj cimer je tu da pomogne. On ima svoju poziciju, na beku, ali kad šef proceni da mu treba, Žule je uvek spreman. Imamo dosta igrača koji mogu da popune više pozicija.

Narednih desetak dana crveno-bele čeka serija utakmica u Turskoj. Danas igraju protiv Austrije iz Beča (17.00), a onda slede mečevi sa Ludogorecom (subota), Rabotnički (utorak), Maribor (petak).

- Radujemo se utakmicama, to je ono što svi igrači vole. Iza nas je bazični deo. Čekaju nas dobri protivnici. Iako neki kažu da nije toliko bitan rezultat na pripremama, mislim da jeste, jer diže samopouzdanje. Ići ćemo na pobedu u svakoj utakmici - poručio je Vujadin Savić.

O kolegama

Milun i Babić su sjajni

Ove zime Crvenu zvezdu je napustio Miloš Degenek, tako da će Vujadinu partner u odbrani biti Nemanja Milunović ili Srđan Babić.

- Igrao sam sa Babićem, tu je i Milunović. Štoperskom tandemu je potrebno vreme da se uigra. Tu je i Žule ako zatreba. Međutim, sa Le Talekom i Degenekom sam se brzo uklopio, tako da se nadam da ću i sa Milunovićem ili Babićem, ili njih dvojica zajedno, ko god bude igrao - objasnio je Savić.

Fizikalije na nivou

Trčimo kao navijeni

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su na Kipru bazični deo priprema, a u Turskoj su demonstrirali dobro trčanje, tako da deluje da su fizički spremni.

- Otkada je Miloje došao, u svakoj utakmici smo pokazali da možemo da trčimo. Ne znam da li nas je neka ekipa u Evropi, a i u domaćem prvenstvu dobila u tom segmentu igre - jasan je Savić.

kurir.rs / A.R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track