PREMIJERLIGAŠI ŠTEDELI! Pulišić jedini veliki transfer u ovom prelaznom roku!
Foto: AP

kriza?

PREMIJERLIGAŠI ŠTEDELI! Pulišić jedini veliki transfer u ovom prelaznom roku!

Fudbal -

Engleski premijerligaši prvi put posle sedam godina potrošili su manje novca u odnosu na prethodni zimski prelazni rok, objavila je revizorska kuća Dilojt.

Tek završenog januara najbolji fudbalski klubovi iz Engelske potrošili su samo 206 miliiona evra za transfere, što je znatno manje nego januara 2018. godine (492 miliona).

Znatno nižem proseku doprineli su najviše Totenhem (bez pojačanja celu sezonu), Liverpul, Mančester Junajted, Everton i Sautempton pošto nikoga nisu doveli čitavu zimu.

Za razliku od januara 2018, kada je Liverpul srušio rekord i Virdžila van Dajka učinio najskuplje plaćenim defanzivcem ikada (80 miliona), jedini se od velikana "otvorio" Čelsi i za Kristijana Pulišića platio 65 miliona evra, s tim da će do kraja sezone ostati na pozajmici u Borusiji iz Dortmunda.

Vredi napomenuti da su klupske rekorde postavili Njukasl, za paragvajskog vezistu Migela Almirona iz Atlante 23 miliona, i Vulvsi za trajni ostanak Džonija Ota posle pozajmice iz madridskog Atletika (20 miliona).

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track