OTVORENE KARTE Mitar Mrkela iskren: Ivanićev dolazak zavisi od Marinovog odlaska!
Foto: Starsport©

Sve je transparentno

OTVORENE KARTE Mitar Mrkela iskren: Ivanićev dolazak zavisi od Marinovog odlaska!

Fudbal -

Kako je Kurir napisao u četvrtak, u slučaju milionske ponude najbolji fudbaleri imaju slobodu da u dogovoru sa klubom promene sredinu, otkrio je Mitar Mrkela.

Specijalni izveštač Kurira iz Antalije - Aleksandar Radonić

Prelazni rok je gotov u većini zemalja Evrope, ali ne i za Crvenu zvezdu.

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela otkrio je da je vrlo moguće da se dese određeni odlasci, ali i dolasci do 9. februara, kada se završava prelazni rok u Srbiji. Pod lupom su Marko Marin, El Fardu Ben, Milan Rodić i Milan Pavkov, koji bi u slučaju nepristojne milionske ponude mogli u poslednjim danima prelaznog roka da napuste Srbiju.

Kurir saznaje Al Sad nudio pet miliona za Marina Klub koji je za Marina nudio pet miliona evra je Al Sad iz Katara, saznaje Kurir. Radi se o klubu gde igra ]avi, bivši fudbaler Barselone. Da je transfer ostvaren, Zvezda bi prihodovala 50 odsto od sume, dok bi druga polovina otišla Olimpijakosu. Takav dogovor napravljen je letos dogovor, jer je Marin u Zvezdu do{ao za 700.000 evra, {to je malo obe{te}enje za igra~a takve klase.

- Prioritet u ovom prelaznom roku bio nam je da smanjimo igrački kadar. Mislim da smo u tome u dovoljnoj meri i uspeli. Doveli smo one igrače koji su nam bili potrebni i koje smo duže vreme pratili. Došao je Milunović, kao i dvojica najboljih iz Superlige - Vukanović i Vulić. Postoji još mogućnosti za neke odlaske jer sva tržišta nisu zatvorena.

Sportski direktor nije želeo da otkriva sve karte, ali je otkrio neke detalje.

- Marko Marin je već u medijima objasnio da postoji dogovor s klubom. Ako se pojavi nepristojna ponuda, možda i ode. Mada mi činimo sve da ostane. I kod njega ima volje da ostane.

Upitan za El Fardu Bena i njegov odlazak, Mrkela je dao odgovor:

- O tom potom, ali mi elimo da i jedan i drugi ostanu. Ali ponavljam, trište diktira uslove. Videćemo do zatvaranja rokova u tim zemljama. Mirko Ivanić je i dalje aktuelan, posebno ako Marin bude prodat.

- Nije tajna da je naša velika elja, već due vreme. Mislim da u ovom trenutku postoji veća zainteresovanost svih strana da Mirko dođe. Šta će da se desi do kraja roka, videćemo.

Na direktno pitanje da li je odlazak Marina uslov za dolazak Ivanića, Mrkela je kazao:

- I jeste i nije!

Potom je sportski direktor crveno-belih rekao šta misli o mogućem odlasku Milana Pavkova i Lorenca Ebisilija.

- Sa Milanom smo produžen ugovor. Ja bih voleo da mi ostanemo sa ovim kadrom. Mada postoji otvorenost nekih tržišta.

Kad Bordo odluči Gajić stiže tek na leto Milan Gajić je interesantan Crvenoj zvezdi, ali bi fudbaler Bordoa tek na leto mogao da obuče crveno-beli dres. - I on je naša elja due vreme. Ukoliko bude prilike da dođe, mi ćemo da je iskoristimo.

Pregovori traju Borjan je voljan da ostane Milan Borjan još nije produžio ugovor sa klubom, a pitanje je hoće li se to i desiti po povratku u Beograd - Pričali smo u Beogradu, ja sam kraće razgovarao sa njim ovde po dolasku u Belek. Nastavićemo razgovor kad se vratimo. Voljan je da ostane - istakao je Mrkela.

Traže mu klub

Kafu trenira u Beogradu

Brazilac Kafu bi trebalo da ode i rastereti budžet, posebno što trener Milojević ne računa na njega.

- Koliko znam ništa nije stiglo za njega. U Beogradu je, trenira sa Ivicom Momčilovićem. Bila je mala mogućnost da ode u Uzbekistan, ali ništa o tome nisam čuo u prethodnih sedam-osam dana - otkrio je Mrkela.

Dugoročni plan

Sad pravimo ekipu za Evropu

Mitar Mrkela kaže da se osovina ekipe za leto i Evropu pravi sada i to sve u dogovoru sa trenerom Vladanom Milojevićem:

- Ovaj prelazni rok je važan za nas jer želimo da ojačamo ekipu i da se dobro spremimo za ono što nas čeka u kvalifikacijama na leto. Sada se prave potezi koji će biti korisni tada. Ono što sada dovedemo, to je to.

Bajern mora da pobeđuje i nada se kiksu Dortmunda, a danas (15.30) čeka ga baš teško gostovanje Leverkuzenu. Dvojka je 1,55, a dupla šansa 1X 2,47. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Leverkuzen - Bajern.

kurir.rs / A.R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track