MUSEMIĆ UZ BIVŠI KLUB U TURSKOJ: Želim Zvezdi još jednu Ligu šampiona
Foto: FK Crvena Zvezda

PRIPREME U TURSKOJ

MUSEMIĆ UZ BIVŠI KLUB U TURSKOJ: Želim Zvezdi još jednu Ligu šampiona

Fudbal -

Nekadašnji centarfor crveno-belih, danas trener Sarajeva Husref Musemić gledao je utakmicu prvaka Srbije protiv Ludogoreca u Beleku.

Specijalni izveštač iz Antalije - Aleksandar Radonić

Jedan od napadača Crvene zvezde čije se ime izgovaralo sa strahom kod protivničkih navijača u bivšoj Jugoslaviji svakako je Husref Musemić. Trener Sarajeva nalazi se sa svojim klubom u Antaliji na pripremama, a ove, kao i prošle godine nije propustio priliku da gleda svoju Zvezdu.

Husref Musemić posmatrao je utakmicu crveno-belih protiv Ludogoreca igranu na fudbalskim terenima hotela "Regnum" i bio oduševljen onim što je video.

- Zvezda je dominirala, imala veći posed, odlično trčala. Kvalitetnija je u svakom segmentu, već je u zavidnoj formi - objasnio je Musemić u razgovoru sa srpskim novinarima u Beleku.

Kako vam se svidela Zvezda u Ligi šampiona? - Lepo je bilo gledati punu Marakanu i Liverpul, PSŽ i Napoli kao goste. Nadam se da će i sledeće sezone da bude još bolja.

Jeste li bili na Marakani tokom Lige šampiona? - Hteo sam da dođem, da odgledam poslednju utakmicu protiv Pari sen Žermena, ali bilo je jako hladno i nisam mogao. Pratio sam sve utakmice.

I prošle sezone gledali ste Zvezdu u Turskoj, kako vam se čini napredak? - Brzo godina prođe... Promenjeno je nekoliko igrača, otišao je Radonjić. Vidim da je Jirka odličan, poznajem ga dok je igrao za Trnavu. Želim Zvezdi da bude još bolja, da osvoji titulu. Boaći je igrač poteza, a Pavkov mnogo zavisi od kompletne ekipe. Dva gola protiv Liveprula ušla su u istoriju Zvezde.

Kako ste sa zdravljem? - Dobro sam. To je bilo pre pet-šest godina. Zdrav sam, živ, molimo Boga da se i iduće godine vidimo ovde u Turskoj.

Kod vas je bivši Zvezdin igrač Darko Lazić, šta možete reći o njemu? - Došao je pre dvadesetak dana, poboljšaće kvalitet naše igre.

Kako komentarišete dolazak Srbina Komnena Andrića u zagrebački Dinamo? - To je sve normalno, vreme čini svoje. Očekujem da toga bude sve više. U sportu nema granica.

Koji vam je najdraži gol u Zvezdinom dresu? - Protiv Partizana 1987, bilo je 3:1, u 80. derbiju. Ako se dobro sećam, branio je Omerović. Jedva je ušla u mrežu. (smeh)

Evocirate li uspomene sa Mrkelom na dane u Zvezdi? - Čujem se i sa njim, Boškom Đurovskim, Marovićem... Pričali smo kad je Šekularac preminuo. Imam mnogo prijatelja iz Zvezde.

Kako vi gurate sa Sarajevom? - Cilj nam je da uzmemo titulu u BiH. Imamo dobre šanse, pet smo bodova ispred drugog - zaključio je Musemić.

kurir.rs / A.R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track