REZULTAT NIJE BITAN, ALI: Evo šta Bata Mirković kaže posle pobede nad Šahtjorom
Foto: Starsport©

rezultat

REZULTAT NIJE BITAN, ALI: Evo šta Bata Mirković kaže posle pobede nad Šahtjorom

Fudbal -

Posle poraza od Libereca i Krakovije fudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu na pripremama u Beleku.

Protivnik je bio najjači do sada, Šahtjor iz Donjecka, ali su i crno-beli u odnosu na prethodne mečeve prikazali najveći napredak u igri i trijumfovali sa 2:0.

To se poebno odnosi na prvo poluvreme kada su i postignuta oba gola i kada su crno-beli uglavnom kontrolisali igru i prilaze svom kaznenom prostoru, dok je veliki broj izmena u nastavku uslovio pad u igri i opsadu gola beogradskog kluba. Već u 9. minutu Partizan je vodio, levi bek Nemanja Miletić sjajno je pronašao potpuno samog Nemanju Nikolića koji je savladao Pjatova.

Nikolić je bio asistent kod drugog gola, a Šćekiću nije bilo teško da plasira loptu uz desnu stativu gola Ukrajinaca. Šahtjor je u prvih 45 minuta imao dve dobre šanse za postizanje gola, ali je u oba navrata Vladimir Stojković fantastično intervenisao.

Stojković je zadržao nivo odbrana i u drugom poluvremenu, u još dva navrata je na vrhunski način zaustavio protivničke igrače, koji su u finišu utakmice pogodili i prečku njegovog gola, ali se rezultat nije menjao.

Trener Partizana Zoran Mirković posle pobede je istakao da meč nema rezultatski značaj. ali da je veoma bitan.

- Igrali smo disciplinovano, sa velikom dozom agresije. Ono što nam je potrebno je da ne budemo u defanzivnom bloku kao što je to bio slučaj u većem delu utakmice. Ova pobeda nema takmičarski značaj, ali je dobrodošla zbog samopouzdanja ekipe - istakao je trener crno-belih Zoran Mirković.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track