REMI RADA U ANTALIJI: Utakmica Građevinara i Rumuna prekinuta zbog nestanka struje
Foto: FK Rad

PRIPREME

REMI RADA U ANTALIJI: Utakmica Građevinara i Rumuna prekinuta zbog nestanka struje

Fudbal -

U trećoj kontrolnoj utakmici u okviru pripremam u Antaliji fudbaleri Rada su remizirali sa rumunskim drugoligašem Univerzitateom iz Kluža (1:1).

Gol za građevinare postigao je Busnić u 14. minutu, dok je za strelac za Rumune bio je Janoš u 40. minutu.

U prvom poluvremenu trener Stevanović je ukazao poverenje mladoj postavi, momcima koji su prošli Radovu školu fudbala koji su se trudili da ostave pozitivan utisak i da se nametnu stručnom štabu kako bi se imena nekih od njih našla u protokolu protiv Zemuna. Krenuli su golobradi mladići agresivno od prvog minuta i to im se isplatilo već u 14. minutu. Korner sa desne strane izveo je Bainović, a Busnić je bio najviši u skoku i glavom smestio loptu u mrežu.

Rumuni su stigli do egala u 40. minutu iz bukvalno prvog udarca na gol. Kapuša je dubinskom loptom uposlio Janoša koji se vešto iskrao odbrani građevinara i pogodio suprotan ugao golmana Markovića. U poslednjem minutu prvog dela utakmice Bašanović je iz slobodnog udarca pogodio stativu.

foto: FK Rad

U nastavku Stevanović je umesto Bainovića i Markovića uveo u igru Balabanovića I Živkovića. Pet minuta kasnije Petrovića je zamenio Jovanović., da bi Stevanović od 65. minuta postepeno uvodio igrače koji su bili u protokolu za današnju utakmicu. I u drugom delu meča Rad je bio nešto bolji rival, ali bez nekih izrazitih prilika tako da su “ klinci” u prvom poluvremenu ostavili bolji utisak. Rumuni su prvi pripretili u 53. minutu, kada je Živković požrtovanom intervencijom ukrotio udarac Janoša. Šest minuta kasnje posle lepe akcije Janoša stvorena je nova šansa za klub koji ima tradiciju 100 godina. Rumun je snažno šutirao lopta je fijuknula pored stative. Lepu priliku da svoj tim dovede u vođstvo imao je Dušan Živković u 60. minutu kada je u slalomu savlado nekoliko prepreka da bi u poslednjem trenutku neko od rumunskih defanzivaca izblokirao njegov udarac. Snažan udarac Kasalice u 80 minutu završio je pored stative.

Zanimljivo je da je lokalni sudija u poslednjim trenucima često kidao akcije Rada u završnici, a kulminacija svega je nestanak električne energije na stadionu pet minuta pre kraja utakmice. Mrak u SC Mirakl je bio ujedno i znak da sudija Isa Kaš iz Antalije označi kraj meča.

foto: FK Rad

Naredni meč, banjički superligaš igra ptotiv Celja za dva dana u termunu od 10 časova prepodne.

Rad: Marković, Bašanović, Tanović, Parađina, Đorić, Busnić, Bainović, Petrović, Tričković, Ilić, V.Trifunović. Igrali su još: M.Živković, D.Živković, Balabanović, Volkov, Jovanović, Perendija, Stević, Šipčić, Kasalica.

(FK Rad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track