EL KLASIKO BEZ POBEDNIKA: Real poveo, Barsa izjednačila i svi zadovoljni! Mesi igrao samo pola sata (VIDEO)
Foto: AP

POLUFINALE KUPA KRALJA

EL KLASIKO BEZ POBEDNIKA: Real poveo, Barsa izjednačila i svi zadovoljni! Mesi igrao samo pola sata (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Barselone i Real Madrida odigrali su El Klasiko na "Nou Kampu" nerešeno 1:1 (0:1). Bio je to prvi meč polufinala Kupa kralja.

Real je poveo već u šestom minutu. Vinisijus je centrirao, Benzema na "drugoj stativi" primio loptu pored Albe, dao povratnu, a Lukas Vaskez samo "otvorio" nogu i pogodio metu.

"Kralj" je bio znatno opasniji u uvodnih 20 minuta kada je pretio iz kontranapada, a najbliži da duplira prednost bio je kada je Vinisijus bio sebičan i, umesto da proigra Krosa usamljenog pred golom, šutirao je, a golman Ter Štegen odbranio.

Sredinom prvog poluvremena Barselona je zaigrala bolje i počela da preti. U 32. minutu Rakitićev pokušaj zaustavila je prečka.

Ofanziva se četvorostrukom uzastopnom osvajaču trofeja u Kupu isplatila u 58. minutu. Golman Navas je bio brži od Albe posle dubinske lopte Lenglea, ona se odbila do Luisa Suareza, čiji je šut sa gol-linije izbacio Serhio Ramos, ali je u nastvaku akcije Malkolm zatesao mrežu.

Kako je vreme odmicalo rivali su bili sve oprezniji, pa u finišu nije bilo šansi iz kategorije stoprocentnih.

Barseloni nije pomogao ni Lionel Mesi, koji je na teren ušao u 63. minutu. Argentinac je meč počeo na klupi zbog povrede zadobijene u nedeljnom meču sa Valensijom.

Revanš je na programu 27. februara u Madridu.

Večeras je odigran prvi od tri El Klasika koji su na programu za manje od mesec dana, jer najveće rivale u Španiji početkom marta očekuje i prvenstveni okršaj.

Barselona za vikend gostuje u Bilbau u La Ligi, dok Real igra gradski derbi sa Atletikom.

Drugi polufinalni par Kupa kralja čine Betis i Valensija, koji će prvu utakmicu igrati u četvrtak.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track