IZVUČENO TELO IZ OLUPINA AVIONA U KOME JE BIO EMILIJANO SALA: Još se ne zna identitet izvučene osobe!
Foto: AP

IDENTIFIKACIJA U TOKU

IZVUČENO TELO IZ OLUPINA AVIONA U KOME JE BIO EMILIJANO SALA: Još se ne zna identitet izvučene osobe!

Fudbal -

Akcija izvlačenja tela iz malog aviona tipa “Piper Malibu”, u kome su se nalazili argentinski fudbaler Emilijano Sala i pilot Dejv Ibotson, koji se 21. januara oko 20 sati po jakom nevremenu srušio u olujno more, uspešno je završena.

Kako navode britanski mediji, identitet pronađene osobe još uvek nije utvrđen zbog loših vremenskih uslova, a zato neće moći ni da izvuku celu olupinu na površinu.

- U teškim uslovima AAIB i njegovi specijalizovani izvođači uspešno su došli do tela koje je ranije viđeno usred olupine. Operacija je obavljena na što dostojanstveniji način, a porodice su informisane o napretku - rečeno je iz AAIB, britanske agencije za avionske nesreće.

Koliko su bili teški uslovi u kojima se odvijala operacija, posvedočio je novinar Kristijan Martin, koji više od dve nedelje prati potragu na licu mesta.

- Pokušaću da vam objasnim koliko žestoko duvaju vetrovi na okeanu, jer to teško može da shvati bilo ko, ko se u to nije uverio na sopstvenoj koži. Ovde u Engleskom kanalu (Lamanš) to izgleda kao da su svi vetrovi sa Atlantika usisani u veliki dimnjak i onda pušteni kroz Kanal - izvestio je Martin uz satelitski snimak oluje na Atlantiku usred koje se odvija potraga.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track