NAŠ CILJ JE DUPLA KRUNA Vujadin Savić: Ako dam gol u derbiju, trčim i penjem se na ogradu! (FOTO)
Foto: FK Crvena Zvezda

Realni ciljevi

NAŠ CILJ JE DUPLA KRUNA Vujadin Savić: Ako dam gol u derbiju, trčim i penjem se na ogradu! (FOTO)

Fudbal -

Kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić otkrio je da crveno-beli imaju imperativ da u maju posle 12 godina oba trofeja vrate na Marakanu, a potom se na miru koncentrišu na novu Ligu šampiona.

Izveštač Kurira iz Antalije - Aleksandar Radonić

Kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić očekuje berićetno proleće za svoj tim. Dupla kruna posle 12 godina imperativ je za sve u timu prvaka Srbije, kao i plasman u Ligu šampiona. Kapiten crveno-belih želi da završi karijeru u klubu u kojem je odrastao. Svestan je da ekipa ni po koju cenu ne sme da se opusti u drugom delu sezone, a od novajlija očekuje da unesu novu i svežu krv, toliko potrebnu crveno-belima.

Ove zime bilo je dobrih ponuda za tebe, ali si ipak odlučio da ostaneš. Zašto?

- Stvarno bih voleo da završim karijeru u Crvenoj zvezdi. To sam rekao i stojim iza toga. Otišao bih samo pod uslovom da bude nepristojna ponuda. To bi značilo da obezbedim svoju porodicu, moju ženu i troje dece. Jedino bi to bio uslov da odem i uprava to zna. Ali i tada bih želeo da se vratim i završim karijeru ovde, u Zvezdi - rekao je na početku razgovora za Kurir Vujadin Savić.

Imate 15 bodova prednosti u Superligi, možeš li da obećaš navijačima da se nećete uspavati kao pre dve godine?

- Žao mi je što se to desilo, a sa druge strane, naučili smo dobru lekciju, da i kada imaš veliku prednost, ne smeš da kažeš da je gotovo. Poznavajući šefa i karakter igrača, niko se neće opustiti! Tih 15 bodova nisu veliki, jer se dele. Biće dva derbija u prvenstvu, ide plej-of, tu je Radnički iz Niša...

Može li Zvezda do duple krune?

- Naš cilj je titula. Na dobrom smo putu. Moramo da damo sve od sebe da osvojimo i kup, jer na duplu krunu čekamo 12 godina. I onda na miru da počnemo kvalifikacije za Ligu šampiona.

foto: FK Crvena Zvezda

Koliko će biti teško ponoviti plasman u elitno UEFA takmičenje?

- Bio bi preveliki uspeh, ponovo se plasirati u Ligu šampiona. Ne isključujem ni Ligu Evrope, ali uvek treba težiti ka velikim ciljevima. Da me sad pitate da li bih potpisao Ligu Evrope, ne bih, jer želim nešto više. Ne volim da pričam mnogo unapred. Hajde prvo da mi obezbedimo titulu. (smeh)

Šta očekuješ od utakmica protiv Partizana?

- Moja generacija igrala je četiri derbija, imamo pobedu i tri remija. Dva puta nam dolaze u goste, to je dobra prilika da pobedimo. Bitno je dobiti ih zbog prestiža. A, derbi je uvek derbi! Titulu kad osvojite, a niste pobedili u derbiju, ostaje gorak ukus.

Ako daš gol u derbiju šta ćeš uraditi?

- U derbiju kad bih dao gol?! Dres nikada ne bih skinuo. Ne volim to. Ograda 100 odsto! Sigurno bih se popeo!

foto: FK Crvena Zvezda

Šta misliš o novajlijama? Stiglo je dosta dobrih igrača.

- Dobro je to za ekipu. Ne bih bilo koga da izdvajam, jer to ne radi ni šef. Imaće momci vrlo brzo priliku da se pokažu zvezdaškoj javnosti i potvrde svoj kvalitet. Želim im sve najbolje. Žao mi je što se Vulić povredio i što je malo igrao. Volim da popričam sa novajlijama ne zato što sam kapiten, već da im olakšam dolazak u novu sredinu. Druželjubiv sam tip i volim da skrenem novim momcima pažnju na neke stvari. To sam radio i kad nisam bio kapiten. Osetim potrebu da pomognem, jer nije svejedno kad dođeš u novu sredinu - iskren je Vujadin Savić.

Umalo odlazak

Trabzon je bio ozbiljan

Trabzon! Koliko je bio blizu odlazak ove zime u Tursku?

- Bilo je ozbiljno. Baš jako. Blizu da se završi. Na kraju sam odlučio da ostanem i to je najbitnije. Ne želim i neću ubuduće da komentarišem bilo šta što je vezano za mene i moj odlazak iz Crvene zvezde. Uvek će se klub pitati. Predsednik, generalni, sportski direktor i trener doneće odluku oko mog odlaska ili ostanka.

Zvezda nekad i sad

Sve se brzo menja!

Kako vidiš Zvezdu kada si se vratio u klub i sada?

- Lepo je kada u svom klubu i svom gradu možeš pristojno da zaradiš, raduješ se uspesima Crvene zvezde, igraš Ligu šampiona. Sećam se kada sam došao na Zlatibor na pripreme, niko nije hteo da dođe u Crvenu zvezdu. Tada su svi odbijali, a danas svi hoće da dođu. Kako se sve brzo promeni?!

Favoriti na papiru

Kvalitet u derbiju pokazati na terenu

Imate li imperativ da na proleće dobijete oba derbija u prvenstvu?

- Svi su očekivali da ćemo ubedljivo pobediti jesenas, ali je došlo do velikog pražnjenja kod nas. Čekao se meč sa Napolijem, a ja iako nisam igrao derbi zbog povrede, mesec dana sam bio rastrgnut zbog karata za Ligu šampiona. To je bilo nenormalno. Nisu oni kvalitetniji od nas, već smo se mi fizički i psihički ispraznili.

68

utakmica odigrao za Zvezdu

194

centimetra je visok kapiten

2,7

miliona evra je njegova vrednost

kurir.rs / A.R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track