ZVEZDA SPREMNA ZA PROLEĆE Milojević podvukao crtu ispod priprema: Marko Marin je suvo zlato! (VIDEO)
Foto: Crvenazvezdafk.com

NOVAJLIJE BAŠ KAKVE TREBA

ZVEZDA SPREMNA ZA PROLEĆE Milojević podvukao crtu ispod priprema: Marko Marin je suvo zlato! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde imaće prolećnu premijeru 16. februara od 16 sati protiv Vojvodine na stadionu "Rajko Mitić".

Šef stručnog štaba Vladan Milojević, uz sumiranje svega urađenog na zimskim pripremama, nada se kako će veliki broj zvezdaša doći na tribine Marakane.

Crveno-beli su završili dvonedeljni ciklus rada u Antaliji, a pre toga su boravili 10 dana u kiparskom Pafosu. Zimske pripreme su okončali maksimalnim učinkom, odnosno sa svih šest trijumfa i spremno dočekuju nastavak sezone, i sve predstojeće izazove u Superligi i Kupu Srbije.

- Na svakom početku ima malo nepoznanica. Jedno su prijateljske, a drugo prvenstvene utakmice. U prijateljskim duelima imate sve, samo ne pritisak rezultata koji sada dolazi. Ulazimo u ciljnu ravninu pred plej-of i mislim da na samom početku drugog dela sezone niko neće biti na 100 odsto fizičke spremnosti. Biće potrebna jedna do dve utakmice da se uđe u takmičarski ritam - kaže Milojević.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde zadovoljan je zimskim pojačanjima. Šampiona Srbije pojačali su Nemanja Milunović, Miloš Vulić, Aleksa Vukanović, Milan Gajić i Mirko Ivanić, odnosno Erik Jirka koji je jesenji deo proveo u matičnom Spartaku iz Trnave, te Dejan Vidić koji je prosleđen Zemunu na pozajmicu.

- Zadovoljan sam radom novajlija, klub je uradio fenomenalan prelazni rok, baš kako je trebalo. Pojedine igrače koji su ranije traženi uspeli smo sada da dovedemo. To su momci sa iskustvom, doneli su kulturu evropskih igara iz zemalja u kojima su bili. Potrebno mi je da prenose to, drugačije je kada ja to pričam, a drugačije kada jedni druge podstiču na taj način što mi je posebno drago i olakšava mi posao. Fudbal je danas apsolutni profesionalizam, jeste i igra i zabava, ali je otišao mnogo daleko i igrači moraju da budu profesionalni u svakom segmentu, i treninga, i svog života.

Milojević se osvrnuo i na ulogu Marka Marina u njegovoj ekipi.

- To je igrač kakav se dugo nije pojavio u Crvenoj zvezdi. Privilegija je za navijače i sve ljubitelje fudbala da možemo da gledamo jednog Marka Marina. Profesionalan odnos prenosi na mlađe igrače, mogu mnogo više da nauče od njega, nekada mnogo više nego kroz vežbe. Marin je suvo zlato Crvene zvezde. Mnogo znači samo njegovo prisustvo i to što mladi igrčai mogu da provode 24 časa sa njim, a ne da ga gledaju tamo negde daleko. Marko je igrač-lider, a svaki trener želi što više lidera u ekipi. Što se tiče njegovog transfera, prelazni rok je živa stvar, videćemo.

Poslednji u nizu na Marakanu je stigao Mirko Ivanić, ofanzivni vezista iz BATE Borisova.

- Svi igrači koji su došli su fenomenalni. Još jednom se potvrdio odličan rad sportskog direktora Mitra Mrkele, u saradnji sa mnom, i jasna je namera kluba da investira u potencijal, a najveći potencijal kluba su igrači. Imamo odličan tim, dosta igrača i biće paklena konkurencija u svakom slučaju, ali to je Crvena zvezda. Klub živi od prodaje igrača, ali stalno se menjaju stvari. Igrači koji su došli su dobri i iskusni, i mogu i da ostanu duže u Zvezdi, jer je potreban kontinuitet. Jirka je '97. godište, Vulić i Gajić su '96, Ivanić je crnogorski reprezentativac i igrao je Ligu šampiona, zdrava je konkurencija i dobro je kako možemo da kažemo da smo svaki put bolji nego što smo bili.

Dodatnu privrženost Crvenoj zvezdi pokazali su ove zime Vujadin Savić, Filip Stojković i Milan Pavkov koji su produžili ugovore, a isto će učiniti i Milan Borjan, pošto je sve dogovorio oko nastavka saradnje na još četiri i po godine.

- Uvek je dobro da imam dosta igrača koje sam već trenirao, što olakšava posao, jer ne mora sve ispočetka da se radi na svakih šest meseci. Neki mnogo lakše ulaze u sistem i prihvataju zahteve, neki malo sporije. Doveli smo dobre igrače i oni lako ulaze u naš sistem. Imaju neke navike iz bivših klubova, koje nisu negativne, već su imali drugačije zahteve, a ja tražim nešto drugo pa treba malo vremena, ali to sve ide kako treba i neće biti problema.

Svestan je šef Milojević da će imati slatke muke oko izbora 18 igrača za tim.

- Oni jako dobro znaju da ja jednostavno imam "alatke" u ekipi i da biram igrače sa saradnicima u stručnom štabu u odnosu na protivnika, i to je uvek najbolji mogući tim u datom trenutku, a ne znači i da je najbolji. Na raspolaganju imamo stvarno sve dobre momke, sve razumeju, a prirodna je želja svih da igraju. Svi guramo u jednom pravu, to je osvajanju titule i Kupa, i tome svi moramo da se podredimo. Idemo od nule, meč po meč, cilj je dupla kruna, postoji velika želja i daćemo sve od sebe. Jedva čekamo da počne prvenstvo.

Veruje trener šampiona Srbije da će njegovi izabranici imati sjajnu podršku sa tribina protiv Vojvodine, naredne subote, 16. februara od 16 sati na Marakani.

- Ne sumnjam u naše navijače. Treba da podrže ove momke, i oni uvek daju sve od sebe koliko god da ih dođe na stadion. Verujem da će napraviti atmosferu kakvu znaju - zaključio je Milojević.

(FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track