SKANDAL! ITALIJANI BRUTALNO VREĐALI SRBINA: Dušane, govnj... ciganine! Evo kako ih bivši fudbaler Partizana ućutkao! (VIDEO)
Foto: Printscreen

BRUKA I SRAMOTA

SKANDAL! ITALIJANI BRUTALNO VREĐALI SRBINA: Dušane, govnj... ciganine! Evo kako ih bivši fudbaler Partizana ućutkao! (VIDEO)

Fudbal -

Bruka i sramota! Navijači Torina pogrdnim povicima vređali našeg mladog fudbalera iz redova Fjorentine, i to na meču Omladinske lige Italije.

Italijani, dokle više?! Rasističke uvrede na račun srpskih fudbalera postale su kao dobar dan, iliti bonđorno na Apeninima. Ovoga puta stoka se obrušila na Dušana Vlahovića, koji je pre nekoliko dana napunio 19 godina!

Na meču Torino - Fjorentina navijači domaćeg tima u nekoliko navrata skandirali su Vlahoviću na pogrdan način.

"Govnjivi ciganine", glasila je uvreda ponavljana više puta.

Rukovodstvo Fjorentine koje se zateklo na tom meču odmah je tražilo od arbitra i delegata da prekinu utakmicu i spreče dalje širenje takvog skandiranja.

Sve je to uneto i u zvanični zapisnik s meča, pa se očekuje žestoka kazna Torinu. Mladi reprezentativac Srbije nije se previše obazirao na bolesnike s tribina, već je na terenu pokazao šta zna! Postigao je pogodak u pobedi svog tima (2:1) i time pokazao da na njega može ozbiljno da računa seniorski sastav.

Simptomatično je što Italijani već godinama srpskim fudbalerima skandiraju ovu pogrdnu i rasističku uvredu. Sve je počelo još sa Sinišom Mihajlovićem u igračkim danima, nastavilo se s njim kad je postao trener. Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Kolarov takođe su bili vređani u prethodnim nedeljama na isti način. Izgleda da su svi Srbi za Italijane "govnj... cigani".

Lična karta Dušan Vlahović Datum rođenja: 28. 1. 2000. Mesto rođenja: Beograd Karijera: Partizan, Fjorentina Reprezentacija: 8 mečeva / 4 gola (U19)

(Miloš Bjelinić, Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track