SRBIN VLADA PREMIJER LIGOM: Ono što radi Milivojević na Ostrvu ne uspeva niko
Foto: Reuters

brojke govore

SRBIN VLADA PREMIJER LIGOM: Ono što radi Milivojević na Ostrvu ne uspeva niko

Fudbal -

Srpski fudbaler Luka Milivojević je prvi po pređenoj kilometraži u Premijer ligi, na 25 utakmica u dresu Kristal Palasa pretrčao je 294,72 kilometra, iza sebe ostavivši neumornog asa Čelsija Ngoloa Kantea.

Do sada je odigrao svih 26 mečeva u Premijer ligi, maksimalnih 2.340 minuta. Ispred njega su samo golmani Ederson i Pikford sa 90 minuta više, jer njihovi timovi imaju meč više. Nijedan vezni igrač u Premijer ligi osim Luke nije odigrao svaki minut.

Za oko godinu i po dana Milivojević je u Premijer ligi postigao 17 golova. Isti golgeterski učinak ima samo Pol Pogba, po 15 su dali David Silva i Kristijan Eriksen, po 14 Šaćiri i Dele Ali… Milivojević je većinu golova dao iz penala, šest od sedam ove sezone.

U kategoriji dobijenih duela Milivojević zauzima 11. je u Premijer ligi, na istom mestu na kom je i u kategoriji tačnih "dugih" lopti (61).

Na odličnom je 13. mestu po broju prekinutih protivnikih napada, 17. po broju dodira sa loptom, dok je po ukupnom broju odigranih pasova na 18. mestu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track