BOŽE, SAČUVAJ ME KUGE, GLADI I HRVATA! Legendarni Dušan Savić žestoko udario na komšije zbog sramnog napada huligana u Splitu: Oni boluju od najgore bolesti - MRŽNJE PREMA SRBIMA!
Foto: Printscreen

bez dlake na jeziku

BOŽE, SAČUVAJ ME KUGE, GLADI I HRVATA! Legendarni Dušan Savić žestoko udario na komšije zbog sramnog napada huligana u Splitu: Oni boluju od najgore bolesti - MRŽNJE PREMA SRBIMA!

Fudbal -

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić zgrožen je incidentom koji se u subotu dogodio na Rivi u Splitu, kada su hrvatski huligani bez razloga napali vaterpoliste Crvene zvezde.

Savić je gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS u svom stilu očitao lekciju komšijama.

"Ja bih da osudim ovu sramnu izjavu ove gospođe koja je predsednik Hrvatske i koja je kaže osudila huliganski gest", počeo je svoje izlaganje Savić

"Ovo nije bio huliganski gest. To nije bio huliganski gest. To je gest većinskog dela Hrvatske, ogromnog dela Hrvatske koji boluje od najgore bolesti koja se zove mržnja prema srpskom narodu.

Dobro je nekad govorio čuveni pesnik Jovan Dučić:

"Hrvati su najhrabriji narod, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide."

Ja imam dobre prijatelje i u Splitu i u Zagrebu, ali tema nisu dobri ljudi, već ovi što ne mogu da podnesu da Srbi postoje, da ćirilica postoji.", počeo je Savić.

Veliku pažnju javnosti privuklo je njegovo zavšno izlaganje u emisiji.

"Mi bismo sami sebe trebali više da poštujemo, da nam se ovo ne bi dešavalo. Da, ne dajemo naivno deklarativne izjave. Imamo milion primera proteklih dana i meseci. Veće samopoštovanje bi sprečilo ovakve situacije.

Samo se setite kada je predsednik bio u Bosni, kada je jedva izbegao linč, a onda pozvao njihovog predstednika da igraju šah ovde. Do dan sanas, se ne zna koje to učinio. Kada stalno popuštate, a ja jesam da se međusobno poštujemo, ali koliko poštuješ ti mene i ja ću tebe. Ti mene ne poštuješ, ja sa tobom nemam šta da radim. Kažem vam, ne daj Bože fudbal da se desi da igramo, biće stalno ovoga

Vi morate njima pomoći da ozdrave, na žalost. Ja bih voleo da smo mi dobre komšije. Ali, kada bi oni bili deseti deo prema nama iskreni, koliko smo mi prema njima, ovde bi moglo normalno da se takmiči. Ali, nema leka. Podsetio bih na istoriju, na koju se svi ovde pozivaju, i natpis sa protestantske katedrale u Magdeburgu: "Bože, sačuvaj me kuge, gladi i Hrvata". To su stravični zločini, koje su još u 17. veku počinili u Evropi i sada mi treba da im pomognemo. Kako?".

Podsetimo, vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u nedelju u centru Splita.

Četvorica igrača sedela su na kafi oko 13:40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražili da skinu klupske majice, a mnogo težih posledica nije bilo jer su trojica vaterpolista pobegla, a golman crveno-belih Aleksandro Kralj je skočio u more.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track