Najnovije vesti

BIO JE KRALJ NARODNE MUZIKE, A OVO SE O NJEMU NIJE ZNALO: Šaban Šaulić je maštao je da bude fudbaler ili bokser, bio je vezan i za Zvezdu i Partizan
Foto: Dragan Kadić

obožavao je sport

BIO JE KRALJ NARODNE MUZIKE, A OVO SE O NJEMU NIJE ZNALO: Šaban Šaulić je maštao je da bude fudbaler ili bokser, bio je vezan i za Zvezdu i Partizan

Fudbal

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj.

Pored muzike, Šaban je bio veoma talentovan za sport. Trenirao je fudbal u šabačkim klubovima Borcu i Mačvi, igrao kratko za loznički Polet, a imao je poziv da pređe u bugarski Levski.

Rado se prisećao anegdote sa romske svadbe u Parizu kada je video dečaka od 13 godina kako šutira loptu i pridružio mu se. Nakon sat vremena odela su im bila zelena od trave, a majka je pozvala dečaka da ide po mladu jer je on bio mladoženja.

Šaban je dugo bio član estradne fudbalske reprezentacije.

Trenirao je i boks pa je bio siguran da će postati fudbaler ili bokser.

Međutim, stric Alija je smatrao da više novca može da zaradi kao muzičar. Jednom ga je pozvao da peva u kafani u kojoj se provodio sa društvom. Pošto ga je Šaban smatrao velikim autoritetom, nije se usudio da ga odbije. Otpevao je pesmu „Jablani se povijaju“ i napunio kafanu. Nastavio je tu da peva i da dolazi sa drugovima na koktele, nakon čega je otpevao ili napisao mnoge od pesama koje će ostati i posle da žive i da se uz njih peva i tuguje.

Navijao je za Crvenu zvezdu, za koju je jedno vreme igrao njegov unuk Luka Adžić, a volele su ga i pristalice Partizana. Šabanov zet Zoran Bata Mirković sada je trener fudbalera Partizana.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...