ZAJEDNICA KLUBOVA USVOJILA PREDLOG PARTIZANA: Pokrenut  postupak za uvođenje VAR-a u srpski fudbal! Predstavnici Crvene zvezde nisu glasali
Foto: AP

Konačno

ZAJEDNICA KLUBOVA USVOJILA PREDLOG PARTIZANA: Pokrenut postupak za uvođenje VAR-a u srpski fudbal! Predstavnici Crvene zvezde nisu glasali

Fudbal -

Većinom glasova predstavnika klubova Superlige napravljen je prvi korak u uvođenju VAR tehnologije na stadionima elitnog ranga takmičenja.

Istorijski trenutak za srpski klupski fudbal odigrao se na Skupštini Zajednice Superlige i Prve lige Srbije, a o predlogu potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića glasali su samo superligaši bez predstavnika Crvene zvezde, koji su izostali sa ovog zasedanja.

Prema izglasanom predlogu biće formirana Radna grupa sastavljena od članova Zajednice i Fudbalskog saveza Srbije, a nadležnost ovog novoformiranog tela biće nadzor u procesu uvođenja popularnog video sistema na našim stadionima.

foto: AP

Plan je da se VAR koristi na utakmicama Superlige od sezone 2021/2022.

Tokom zime Hrvati su odlučili da uvedu VAR, za šta im je prema nezvaničnim procenama bilo neophodno oko milion i po evra. Veći deo novca, oko 80 odsto pokriveno je donacijom FIFA, dok je ostatak finansiran sredstvima hrvatskog saveza.

Uvođenje celog sistema podrazumeva edukaciju sudija, a zatim i prepravke na stadionima gde bi morale da se postave kamere i napravi mini studio, odakle bi VAR sudije pratile meč i donosile odluke o spornim detaljima.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track