DUPLO GOLO! OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: U Liverpulu i Lionu se igrao spektakularan fudbal i neverovatno je da golova NIJE BILO (VIDEO)
Foto: AP

OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA

DUPLO GOLO! OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: U Liverpulu i Lionu se igrao spektakularan fudbal i neverovatno je da golova NIJE BILO (VIDEO)

Fudbal -

Liverpul i Bajern, kao i Lion i Barselona odigrali su prve mečeve osmine finala Lige šampiona bez golova!

Revanši će se igrati 13. marta na "Alijanc areni" i "Nou Kampu", gde će i "pasti" odluke o učesnicima četvrtfinala.

Niko nije mogao da očekuje da će na večerašnje dve utakmice mreže mirovati, s obzirom na ofanzivne afinitete rivala, kako u Lionu, tako i u Liverpulu, ali Lionel Mesi, Luis Suarez, Robert Levandovski, Mohamed Salah i ostali nisu uspeli da se upišu u strelce.

A da je šansi bilo - bilo ih je na sve strane.

U duelu na "Enfildu" prštalo je naročito u prvom poluvremenu, kada su se prilike ređale kao na traci pred oba gola. Ipak, Liverpul je bio znatno opasniji i konkretniji, ali nedovoljno da lopta završila iza leđa Bajernovog golmana Nojera.

Najbolju šansu imao je Mane, koji se u 33. minutu našao "oči u oči" sa Nojerom, ali je loptu poslao pored gola.

Posle spektakularnog prvog poluvremena, u nastavku su gosti uspeli da umire ritam utakmice, pa je u drugih 45 minuta bilo manje opasnosti pred golovima. Kako je vreme odmicalo, logično, rivali su bili sve oprezniji, pa je do kraja ostalo 0:0.

Barselona je u Lionu očekivano bila bolji rival, ali ko zna šta bi bilo da je jedan od dva opasnih pokušaja Terijea u prvom poluvremenu završio u Ter Štegenovoj mreži. Ipak, jedan je, uz pomoć nemačkog golmana, zaustavila prečka, a drugi je zatresao mrežu, ali njen spoljnji deo.

Sve ostalo vreme pretili su Mesi, Suarez i saigrači, ali im je večeras nedostajalo više koncentracije u završnici, pa na revanš na "Nou Kamp" idu bez prednosti, ali i sa epitetom apsolutnog favorita.

Prve utakmice osmine finala u sredu uveče će igrati i Atletiko Madrid - Juventus i Šalke - Mančester siti.

TOK MEČEVA:

86. minut - Buskets je tukao pod prečku, a Lopez je odbranio.

85. minut - Mane je iz teške pozicije dobro šutirao glavom, ali je Nojer odlično reagovao.

74. minut - Ponovo preti Barsa. Alba je poslao loptu pred gol, a Luis Suarez za delić sekunde zakasnio da je ubaci u gol.

65. minut - I Mesi je tukao, sjajna odbrana Lopeza.

foto: AP

63. minut - Luis Suarez je imao šansu, ali je odlično intervenisao Duboa.

59. minut - Au, kakav šut Gnabrija, za malo iznad Alisonovog gola.

52. minut - U Lionu u drugom poluvremenu prvi je zapretio domaćin preko Depaja, čiji je snažan šut prohujao pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - bez golova i u Lionu i u Liverpulu.

foto: AP

45. minut - Odličan meč i u Lionu, Barselona je imala nekoliko pokušaja tokom prvog poluvremena, i domaćin je zapretio dva, tri puta, pa i ovde, kao i na "Enfildu", samo golovi nedostaju da utisak bude potpun.

45. minut - Šansa za Lion! Ponovo Terije, ovaj put šutirao je pored gola.

40. minut - Još jedna šansa za Liverpul! Maestralno je Salah petom proigrao Firmina, koji je oštro centrirao, a Matip poslao loptu pored gola.

40. minut - Strašan meč na Enfildu, neverovatno je da mreže miruju.

38. minut - Spektakularan pokušaj Manea, ali su njegove "makazice" završile pored gola.

foto: AP

36. minut - Šut Gnabrija, brani Alison.

33. minut - VELIKA ŠANSA ZA LIVERPUL! Firmino je sjajno dodao Keiti, koji je šutirao, lopta se od jednog defanzivca Bajerna odbila do Manea, Senegalac je ostao "oči u oči" sa Nojerom, ali je loše šutirao.

27. minut - Kimih je dobio žuti karton i moraće da preskoči revanš.

24. minut - Još jedna prilika za Salaha, ovaj put je probao glavom - pored gola.

16. minut - Odmah opasnost i na drugoj strani, posle greške Alisona, pucao je Koman u spoljnji deo mreže.

16. minut - Ponovo preti Liverpul. Mane je posle solo prodora šutirao, ali pored gola.

foto: EPA/PETER POWELL

13. minut - Umalo autogol! Gnabri je oštro centrirao, Matip nespretno reagovao, ali je na njegovu sreću pogodio svog golmana Alisona.

12. minut - Šansa za Liverpul! Salah je između dvojice štopera Bajerna dubinsku loptu poslao ka golu, ali njegov pokušaj nije bio dovoljno dobar, pa je Nojer odbranio.

9. minut - PREČKA! Još jedan strašan šut fudbalera Liona, ovaj put je Terije snašno tukao, a Ter Štegen jedva uspeo da prosledi loptu do prečke.

5. minut - Za sada je zanimljivije u Lionu. Mesi je loše izveo slobodan udarac, a odmah zatim je na drugoj strani odlično je šutirao Auar, ali je Ter Štegen uspeo da odbrani.

1. minut - Mečevi su počeli.

UOBIČAJENO SJAJNA ATMOSFERA NA ENFILDU!

NAVIJAČI LIONA NAPRAVILI SU SPEKTAKULARNU KOREOGRAFIJU!

SASTAVI:

BLOG UŽIVO:

20:50 - U Liverpulu ceo dan pada kiša.

20:22 - Ko će biti ključni igrač Liverpula večeras?

20:08 - Sve o Mesiju!

20:04 - Dolasci na stadione

U sredu igraju i: Atletiko Madrid - Juventus i Šalke - Mančester siti.

Prve utakmice prošle nedelje su odigrali: Mančester junajted - PSŽ 0:2, Roma - Porto 2:1, Totenhem - Dortmund 3:0 i Ajaks - Real Madrid 1:2.

Na "Enfildu" se sreću Liverpul i Bajern, koji se na večnoj listi prvaka Evrope sa po pet trofeja nalaze odmah iza rekordera Real Madrida (13) i Milana (sedam).

Žreb je ova dva velikana spojio već u osmini finala zahvaljujući tome što je tim Jirgena Klopa bio drugi u grupi, iza Pari Sen Žermena, dok je Bajern očekivano bio prvi, ispred Ajaksa, Benfike i AEK-a.

Liverpul je prošle sezone stigao do finala u kome je poražen od Real Madrida (1:3), a sada je imao velikih problema da se plasira među 16 najboljih na kontinentu. Naime, dotle je stigao tek zahvaljujući pobedi u poslednjem kolu grupne faze protiv Napolija na „Enfildu“ (1:0), pošto prethodno nije blistao. Izgubio je sva tri meča na strani, od Napolija (0:1), Crvena zvezde (0:2) i PSŽ-a (1:2), a pobeđivao je samo kao domaćin (PSŽ 3:2, Zvezdu 4:0 i Napoli 1:0). Zbog toga su navijači strepeli do poslednjeg sudijskog zvižduka okršaja sa Napolitancima.

Problem za trenera Bajerna Nika Kovača predstavljaće odsustvo Tomasa Milera u ovom dvomeču zbog crvenog kartona dobijenog u poslednjem meču grupne faze protiv Ajaksa u Amsterdamu (3:3).

Jirgen Klop ima bogato iskustvo vođenja ekipa protiv Bajerna. U vreme dok je bio trener Majnca (2001-2008) i Dortmunda (2008-2015) čak 29 puta je izvodio svoje timove na megdan Bavarcima i ima negativan skor – devet pobeda, četiri remija i 16 poraza. Lider na listi strelaca Lige šampiona je napadač Bajerna Robert Levandovski sa osam golova, dok je kod Liverpula u elitnom evropskom takmičenju najefikasniji Mohamed Salah sa tri pogotka.

Liverpul i Bajern imali su samo pet međusobnih duela u prošlosti i zabeležili po pobedu, uz tri remija. Prvi put su se sudarili na jesen 1971. u drugom kolu Kupa pobednika kupova, a dalje je prošao Bajern, jer je posle prvog meča bez golova u Engleskoj, u Minhenu pobedio 3:1. Liverpul mu se revanširao na proleće 1981. u polufinalu Kupa šampiona, kada je, takođe posle 0:0 na "Enfildu" u revanšu izborio 1:1 i prošao u finale u kome je savladao Real Madrid 1:0 i treći put postao šampion Evrope.

Poslednji put sreli su se u Superkupu Evrope 2001. godine, kada je Liverpul trijumfovao 3:2. Na tom meču za Bajern je igrao njegov sadašnji trener Niko Kovač, koji je na teren stadiona „Luj Drugi“ u Monte Karlu ušao u 66. minutu, ali nije uspeo da doprinese da njegov tim izbegne poraz.

Barselona je veliki favorit u dvomeču osmine finala Lige šampiona sa Lionom.

Lion je dospeo u nokaut fazu prvi put posle sedam godina, dok je Barselona bila u osmini finala svaki put od sezone 2004/05. Od tih 14 uzastopnih učešća, ekipa sa "Nou Kampa" je 12 puta prolazila u četvrtfinale.

Tim Ernesta Valverdea je neporažena ove sezone, a izgubio je samo jedan od poslednjih 17 mečeva u Ligi šampiona. Prošetao se grupom u kojoj su bili i Totenhem, Inter i PSV, uz samo dva remija, u Milanu i kod kuće sa "pevcima" u poslednjem kolu kada mu rezultat ništa nije značio.

Lion je bio drugoplasirani u Grupi F sa osam bodova, iza Mančester sitija (13), a ispred Šahtjora (šest) i Hofenhajma (tri). Sastav Bruna Ženezja je dalje prošao zahvaljujući remiju u Ukrajini u poslednjem kolu (1:1). Da Lion ume da iznenadi favorita, pokazao je već u prvom kolu kada je načinio senzaciju na "Etihadu" pobedivši 2:1, a od "građana" nije izgubio ni na svom stadionu (2:2). Barselona je dobila četiri od njihovih šest dosadašnjih susreta, uz dva remija.

Lion nikada nije uspeo da savlada rivala sa „Nou Kampa“. Sve mečeve odigrali su u Ligi šampiona, počev od jeseni 2001, do proleća 2009.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track