SVI U KLIN, SARI U PLOČU: Razmišljam kao da ću još dugo biti trener Čelsija
Foto: AP

POBEDE JEDINO REŠENJE

SVI U KLIN, SARI U PLOČU: Razmišljam kao da ću još dugo biti trener Čelsija

Fudbal -

Trener fudbalera Čelsija Mauricio Sari rekao je danas da su pobede i dobra igra jedino rešenje, povodom navoda o njegovom mogućem odlasku iz kluba.

Čelsi ne ostvaruje očekivane rezultate ove sezone, pao je na šesto mesto na tabeli posle tri uzastopna poraza, a u ponedeljak ga je Mančester junajted izbacio u osmini finala FA kupa.

Čelsi u četvrtak igra protiv Malmea, revanš šesnaestine finala Lige Evropa, a u nedelju protiv Mančester sitija finale Liga kupa.

"Moram da mislim da ću dugo biti trener Čelsija, u suprotnom, ne mogu da radim", rekao je Sari, preneli su britanski mediji.

Sari je dodao da nije razgovarao sa vlasnikom kluba Romanom Abramovičem ni direktorkom Marinom Granovskajom o njegovoj budućnosti u klubu.

"Moramo da pobedimo u tri, četiri uzastopne utakmice. To je jedino rešenje. Dobro mogu da razumem frustraciju naših navijača pošto su oni navikli na pobede. Sada smo u nevolji i mogu da ih razumem. Ne postoji drugi način, trebaju nam dobre igre i rezultati", naveo je Sari.

Sari je u julu iz Napolija došao u Čelsi, gde je počeo Premijer ligu sa 12 uzastopnih utakmica bez poraza. Medjutim, ekipa je od tada izgubila šest prvenstvenih utakmica.

Mnogi su kritikovali njegov sistem igre 4-3-3, a vezni igrač Ngolo Kante je prebačen sa svoje pozicije, kako bi mogao da igra Žoržinjo, koji je došao za 50 miliona funti.

U ponedeljak protiv Junajteda, navijači su zviždali izmenama koje je napravio Sari tokom meča.

"Sistem je lažni problem. Vrlo dobro znam da moram da ubacim napadača kada gubimo. Kada pobeđujemo, treba da ubacim odbrambenog, ali ja želim da vidim fudbal na drugačiji način", rekao je italijanski trener.

Sari je rekao da zbog pretrpanog kalendara nema vremena da se na terenu rešavaju problemi.

"Nije lako pošto moramo da igramo na tri dana", dodao je Sari.

(Beta, Foto:AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track