DA SE NE ZABORAVI: Partizanovci spektakularnom bakljadom obeležili godišnjicu smrti prerano nastradalog navijača Zorana Vujovića! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

godišnjica

DA SE NE ZABORAVI: Partizanovci spektakularnom bakljadom obeležili godišnjicu smrti prerano nastradalog navijača Zorana Vujovića! (FOTO)

Fudbal -

Jedna od frakcija najvernijih navijača Partizana, pod imenom Partizanovci, obeležila je godišnjicu smrti prerano preminulog Zorana Vujovića - Vujketa.

Nekoliko desetina navijača sa istočne tribine JNA okupilo se u četvrtak veče ispred murala preminulog navijača Partizana Vujketa kako bi mu odalo poštu i tako otrgli od zaborava ovaj nemili događaj i smrt jednog velikog Partizanovca.

Oni su zapalili sveće ispred murala urađenog u Zoranovu čast,a onda su svi u glas zapevali dobro poznatu patriotsku pesmu '' Oj Kosovo, Kosovo.'' U jednom trenutku su svi prisutni zapalili baklje i na sebi svojstven način svima stavili do znanja da ovaj tragični događaj i smrt jednog mladića u borbi za svoju zemlju ne sme biti zaboravljen.

Dan ranije, Partizanovci su se okupili na Kalemegdanu i bakljadom pozvali sve pristalice crno-belih boja da u subotu od 19 časova budu na JNA i podrže svoj Partizan u premijernoj utakmici prolećnog dela sezone protv ekipe Proletera.

Podsetimo, Vujke je tog kobnog 21.2.2008 godine izgubio život u ambasadi Amerike kada je grupa nezadovoljnih građna posle velikog protesta posvećenog Kosovu zapalila ambasadu SAD, a Vujke se spletom nesrećnih okolnosti našao baš u centru žarišta gde je i okončao svoj život. Ni posle 11 godina Partizanovci nisu zaboravili svog druga, prijatelja i velikog zaljubljenika u crno-bele boje.

Zoran Vujović – Vujke rođen 1988. godine, student Industrijskog inženjerstva i menadžmenta na FTN-u u Novom Sadu, primoran je još kao dete da sa 10 godina, usled NATO agresije i najezde šiptarskih terorista, napusti ognjište i preseli se u Novi Sad.

foto: Privatna arhiva

Dolaskom u Novi Sad nikada nije zaboravio na rodnu grudu i na drugove sa Kosova i Metohije koje je američka politika raselila po Srbiji. 21. 2. 2008. u Beogradu je održan veličanstveni miting gde su Srbi pokazali celom svetu dostojanstvo i jedinstvo kao nikada do sada, složni u ideji da odbrane kolevku srpskog naroda. Naš Vujke je sa nama bio tamo. Vaspitan u duhu pravoslavlja, da prvenstveno poštuje svoju porodicu, svoje prijatelje i komšije, da poštuje tuđu kuću i imovinu kao svoju, da poštuje tuđe svetinje kao što poštuje svoje, naš Vujke je bio tamo sledeći ideju Kosovo je Srbija, za razliku od nekih koji su smišljeno ili ne zloupotrebili veliku srpsku nesreću da bi krali i rušili Beograd i time blatili sve ono čime su se Srbi tog dana ponosili.

Nošen emocijama prema Kosovu i Metohiji i višegodišnjom nepravdom koju je dugo godina trpeo u sebi, ne žaleći sebe i svoju mladost, želeo je da se obračuna sa najvećim krivcima srpske golgote. Zbog Kosova, za koje bi, kako je i sam govorio, i život dao, našao je svoj put ka Carstvu Nebeskom i svim sprskim junacima koji su život dali braneći Svetu srpsku zemlju i srpski narod. Srbi neće zaboraviti da je Vujke bio prva žrtva u odbrani srpskog Kosova od 17.februara.

foto: Privatna arhiva

''Ne brini Vujke, nikada nećemo zaboraviti šta si uradio za nas i svoj Partizan'', piše u saopštenju za javnost Partizanovaca.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track