KAD SE SRBI UDRUŽE NIKO IM NIŠTA NE MOŽE: Piksi i Tošić rešili da postanu šampioni Kine (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva

Od Kine do australije

KAD SE SRBI UDRUŽE NIKO IM NIŠTA NE MOŽE: Piksi i Tošić rešili da postanu šampioni Kine (VIDEO)

Fudbal -

Dragan Stojković ekskluzivno za Kurir priča o priprema svog kluba Gvangdžou R&F u Australiji, druženju sa Duškom Tošićem i Milošem Ninkovićem, saradnicima i pojačanjima, kao i novoj sezoni koja počinje 1. marta

Dragan Stojković Piksi odradio je sa svojim klubom Gvangdžou R&F zanimljive pripreme u Australiji. Pored napornog rada na terenu, srpski trener je iskoristio slobodno vreme i za uživanje. Sa igračem Duškom Tošićem i saradnicima posetio je bivšeg srpskog reprezentativca Miloša Ninkovića u Melburnu, a bilo je i vremena za kupanje u Tasmanijskom moru.

Piksi je ove sezone napravio respektabilnu ekipu za prvenstvo Kine. Niko ne priča o trofejima, ali se svi potajnu nadaju da bi favoritima mogli da pomrse račune. Na Stojkovićevo insistiranje angažovana su zvučna pojačanja poput Muse Dembelea iz Totenhema i Dijao Saba iz Hapoela. U klubu su ostali Duško Tošić kao stub odbrane i izraelski napadač Eran Zahavi.

foto: Privatna Arhiva

Piksi je oformio i novi stručni štab, a posle mesec dana saradnje sa Bratislavom Živkovićem i Slobodanom Marovićem zadovoljan je urađenim u Australiji.

Posle nekoliko loših rezultata, Inter je živnuo sa dve pobede, ali mu Milan i Roma „dišu za vratom“ u borbi za plasman u Ligu šampiona, pa je pobeda u Firenci (20.30) neophodna. Kvota na dvojku je 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Fiorentina - Inter.

- Pripreme u Australiji su protekle po planu. Dobili smo Marinerse sa 2:0, Sidnej Vindererse 3:0 i Sidnej Olimpik 2:1. Zadovoljan sam kako smo radili i kako ekipa izgleda. Bilo je golova što je najvažnije - rekao je za Kurir Stojković, a ocenio je i pojačanja:

- Dembele je klasa! Odlično pojačanje za nas. Saba se sjajno uklopio. Mislim da sam pogodio sa izborom.

foto: Privatna Arhiva

Isto bi se moglo reći i za zvezdaški stručni štab. - Marović i Živković su se odlično snašli, fizioterapeut Ivan Popović takođe. Lepo je raditi sa ljudima koje znaš i na koje možeš da se osloniš. Prvenstvo počinje 1. marta, mi igramo dan kasnije protiv Lifana u gostima. Verujem da će ova godina biti bolja od prethodne i da ćemo se vratiti na staze uspeha.

Pred kraj priprema Piksi je sa svojim saradnicima odigrao i jednu fudbalsku utakmicu.

- Tradicionalno, naš stručni štab igra protiv Kineza koji žive i rade u Australiji. Nećemo o rezultatu, mogu samo reći da sam uživao.

foto: Privatna Arhiva

Piksija i srpsku ekipu iz Gvangdžou R&F u Melburnu je ugostio Miloš Ninković. - Ma, sve je bilo super. Družili smo se sa Ninetom. Bili na ručku, večeri. Čak je stigao i da nas gleda. Sjajan momak - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

Reči podrške Duško Tošić je veliki profesionalac

Dragan Stojković posebno je želeo da istakne Duška Tošića i njegovu odanost i posvećenost fudbalu. Javnost u Srbiji jako dobro zna da je Tošić imao privatnih problema prethodnih meseci, koji nemaju veze sa fudbalom. - Toške je odlično odradio sve treninge i utakmice. Pravi profesionalac! Biće od velike pomoći klubu kada počne prvenstvo - ocenio je Piksi.

Složno i patriotski

Promocija Srbije!

Dragan Stojković promoviše Srbiju u dalekoj Kini. Jedini je trener sa kompletnim srpskim stručnim štabom u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. - Uvek sam se trudio da sa sobom imam i ljude iz svoje zemlje. Mi ovde predstavljamo Srbiju i zato je svaki naš postupak, a ne samo rezultat bitan i važan - jasan je Piksi.

53 godine ima Piksi Stojković 10. mesto zauzeli su prošle godine 12 miliona evra plaćen je Dembele

Kurir sport/Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track