SITI ODBRANIO TROFEJ: Građani posle penala do Liga kupa, golman Čelsija odbio da izađe pred odlučujuće momente (VIDEO)
Foto: AP

SKANDAL NA VEMBLIJU

SITI ODBRANIO TROFEJ: Građani posle penala do Liga kupa, golman Čelsija odbio da izađe pred odlučujuće momente (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Mančester Sitija osvojili su engleski Liga kup, pošto su u finalu tog takmičenjja posle penala savladali Čelsi 4:3 (0:0), odbranivši tako pehar osvojen prošle godine.

Ovo je šesti trofej Liga kupa za Siti, a meč je obeležio golman Čelsija Kepa Arizabalaga, koji je pred kraj produžetaka odbio da izađe iz igre.

Kada govorimo o utakmici, treba reći da je Siti uspeo da dođe do pogotka u 57. minutu, ali je Čelsiju pomogla VAR tehnologija. Gol za prednost formalnih gostiju postigao je Aguero, ali je on poništen.

Do kraja regularnog dela i produžetaka više nije bilo golova, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Prvi penal za Čelsi promašio je Žoržinjo, dok je za Siti pogodio Gindoan. Usledili su pogotci Aspilikuete i Emersona za Čelsi, dok je Aguero pogodio za Siti, ali je Kepa odlično "skinuo" pokušaj Sanea, pa se u četvrtu seriju ušlo sa 2:2.

Luiz se zaleteo, ali njegov pokušaj je zaustavila stativa. Sitiju je prednost doneo Bernardo Silva i ušlo se u poslednju seriju. Azar je sačuvao Čelsi u igri veoma nonšalantnim penalom.

Poslednji penal za Siti bio je rezervisan za Sterlinga, koji je neumoljivim udarcem doneo pobedu novi trofej u vitrinama "građana".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track