DEL PJERO OTKRIO TAJNU: Legendarni Italijan tek sada priznao da je vlasnik kluba!
Foto: EPA/RICCARDO ANTIMIANI

VOLI PRIVATNOST

DEL PJERO OTKRIO TAJNU: Legendarni Italijan tek sada priznao da je vlasnik kluba!

Fudbal -

Bivši kapiten Juventusa i italijanske reprezentacije Alesandro Del Pjero otkrio je danas da je vlasnik malog fudbalskog kluba iz Los Andjelesa.

Del Pjero je krio da je vlasnik kluba LA10, ali je odlučio da izađe u javnost nakon što je ekipa neporažena pobedila u svojoj diviziji i plasirala se u najviši nivo takmičenja - Ujedinjenu Premijer fudbalsku ligu (UPSL), trećerangirano takmičenje.

"Posle perioda anonimnosti (poznajete me, ja volim privatnost), odlučio sam da podelim divno iskustvo i da pohvalim ceo tim na sjajnim rezultatima", naveo je Del Pjero na svom sajtu.

Del Pjero je nazvao klub po dresu sa brojem 10 koji je nosio, a ekipa ima crno-bele boje, kao njegov bivši klub Juventus.

On je rekao da je kupio klub zajedno sa jednom partnerskom američkom sportskom kompanijom, čiji je suvlasnik. Del Pjero je jedan od najboljih fudbalera Juventusa u klupskoj istoriji. Sa crno-belima je osvojio šest titula u Seriji A, kao i Ligu šampiona 1996. godine, a bio je jedan od najvažnijih igrača reprezentacije Italije u osvajanju Svetskog prvenstva 2006. godine.

UPSL ima 244 registrovane ekipe u nekoliko regionalnih liga, konferencija i divizija.

(Beta, Foto: EPA/RICCARDO ANTIMIANI)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track