BARSA PONIZILA REAL USRED MADRIDA: Kraljevi se ispromašivali, pa ih Luis Suarez surovo kaznio! (VIDEO)
Foto: AP

BRANILAC TROFEJA U FINALU KUPA KRALJA

BARSA PONIZILA REAL USRED MADRIDA: Kraljevi se ispromašivali, pa ih Luis Suarez surovo kaznio! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Kupa kralja, jer su u revanšu polufinala deklasirali Real u Madridu 3:0!

U prvom meču na "Nou Kampu" bilo je 1:1.

Branilac trofeja će u finalu igrati sa boljim iz drugog polufinala u kome se u četvrtak sastaju Valensija i Betis (prvi meč 2:2).

Barsalona, a prvenstveno Luis Suarez, surovo su kaznili "kraljeve" za promašaje. Real je od starta bio agresivniji rival, stvarao je šanse, ali ih i promašivao, a fantastičan je pred golom gostiju bio golman Ter Štegen.

Kada već domaćin nije mogao da pogodi metu, učinio je to Luis Suarez dva puta, dok je autogol postigao Rafael Varan.

U 36. minutu Real je stvorio prvu veliku šansu. Pike je izgubio loptu na sredini terena, Kazemiro je sjajno "izbacio" Vinisijus Žuniora samog na golmana Ter Štegena, ali je mladi Brazilac loše primio loptu posle čega mu je šut izblokiran. To nije bio kraj opasnosti po gol gostiju, jer je Vinisijus odbijenu loptu poslao do Benzeme usamljenog pred Ter Štegenom, a Nemac je fantastično reagovao i odbranio.

Samo dva minuta kasnije još jedna prilika za "kraljeve". Vinisijus posle centaršuta Regelona sa sedam metara šalje loptu preko gola.

U 50. minutu bilo je 0:1. Usman Dembele je "povratnom" pronašao Luisa Suareza koji je reagovao na prvu i poslao loptu u mrežu.

Desetak minuta kasnije i Regelon se našao sam pred golom Barselone i šutirao glavom iz neposredne blizine, a Ter Štegen je ponovo fantastično reagovao.

Nedugo zatim majstorija Vinisijusa, izlomio je Semeda i Pikea i šutirao, ali je Ter Štegen ponovo odbranio.

Lopta nije htela u Barsinu mrežu, ali jeste u Realovu. U 69. minutu ponovo je Dembele centrirao, a Varan ispred Suareza poslao loptu u svoju mrežu - 0:2.

Konačan rezultat četiri minuta kasnije postavio je Suarez, koga je Kazemiro zgazio, pa je dosuđen penal. Urugvajac je bio precizan sa bele tačke za 0:3.

Lionel Mesi je bio "nevidljiv" na terenu, ali ni to nije omelo tim trenera Ernesta Valverdea da zabeleži ubedljiv trijumf.

Ovo je bio peti uzastopni El Klasiko u kome Madriđani nisu pobedili.

Real i Barsa će se ponovo sastati na "Santjago Bernabeuu" u subotu u prvenstvenom meču.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track