POSLE POGIBIJE DESET MLADIH FUDBALERA: Zatvoren trening centar Flamenga! Da je zatvoren kad je trebalo, deca bi bila živa
Foto: AP

NALOG POSTOJI OD 2017. GODINE

POSLE POGIBIJE DESET MLADIH FUDBALERA: Zatvoren trening centar Flamenga! Da je zatvoren kad je trebalo, deca bi bila živa

Fudbal -

Trening centar za mlađe kategorije fudbalskog kluba Flamengo, u kome je u požaru poginulo 10 mladih igrača, zatvoren je danas po nalogu gradskih vlasti Rio de Žaneira, pošto nije imao odgovarajuću protivpožarnu zaštitu i bezbednosne dozvole.

"Centar je danas potpuno zatvoren. Postojala je odluka, a gradska uprava je to ostvarila. Očekujemo da će biti ispunjeni svi zahtevi za dozvole i stanovanje i da će uskoro ponovo biti otvoren", rekao je gradonačelnik Rio de Žaneira Marselo Krivelja, preneo je ESPN.

U požaru koji je početkom meseca zahvatio trening centar mlađih kategorija Flamenga poginulo je 10 mladih igrača, a troje je povređeno.

Gradske vlasti su u oktobru 2017. godine naredile zatvaranje objekta, ali to naređenje nikada nije izvršeno.

Takođe, sedam dana posle požara stigao je novi zahtev o zatvaranju, ali je brazilski klub to ponovo ignorisao.

Ulazi su zapečaćeni kako bi se sprečio ulazak u trening centar, a ulaz će biti dozvoljen samo zaposlenima koji će raditi na saniranju štete. Obezbeđenje grada će svakodnevno boraviti u trening centru.

Gradske vlasti su već zatvorile trening centre Fluminensea i Vasko de Game zbog sličnih problema sa dozvolama.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track