POSAO SA MANJE STRESA Stojanović: Lakše je biti selektor Letonije, nego trener Zvezde!
Foto: Dado Đilas

posao na baltiku

POSAO SA MANJE STRESA Stojanović: Lakše je biti selektor Letonije, nego trener Zvezde!

Fudbal -

Stručnjak potvrdio priču da je daleko teže raditi u klupskom, nego u reprezentativnom fudbalu

Slaviša Stojanović je novi selektor fudbalske reprezentacije Letonije! Čovek koji je Crvenoj zvezdi u sezoni 2013/2014. vratio titulu posle šest godina, pronašao je nešto mirniji posao koji će obavljati u naredne tri godine.

Tu godinu provedenu na Marakani Stojanović će pamtiti dok je živ, posebno što je u Beograd stigao bez ijedne sede vlasi, a posle godinu dana ga je napustio prosed. Bio je to danak nerviranju i konstantnom stresu. Slično iskustvo imao je i prošle godine, kada je seo na klupu Levskog iz Bugarske.

- Šta očekujem od novog posla? Sigurno manje stresa nego u klupskom fudbalu. (smeh) To je reprezentacija. Sasvim drugačiji sistem rada. Moj zadatak biće da podignem fudbal u Letoniji na jedan viši nivo. Fudbal ovde nije sport broj jedan i nalazi se u zavidnom položaju u odnosu na druge sportove, poput hokeja ili košarke. Ali, polako. Idemo korak, po korak - rekao je Slaviša Stojanović (49) za Kurir.

Mersisajd derbi dugo nije bio ovako važan, za Liverpul, naravno. Sa samo bodom prednosti u odnosu na Siti, Crveni idu na Gudison, kod ljutog rivala (17.15). Kvota na dvojku je 1,60, a na kiks Liverpula (dupla šansa 1X) 2,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Everton – Liverpul.

Letonija je u kvalifikacijama za EP u grupi G sa selekcijama Poljske, Austrije, Izraela, Slovenije i Makedonije.

- U našoj kvalifikacionoj grupi za EP smo autsajderi. Ali, nema predaje. Želim pobede i što je najvažnije, hoću da stvorim jednu novu generaciju fudbalera po kojoj će Evropa prepoznati Letoniju. Radićemo disciplinovano i odgovorno, a svaki bod ili pobeda značiće mnogo, jer je teška grupa - smatra Stojanović.

(Kurir/A.R./Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track