ZAR JE TREBALO DA GLEDAM KAKO DESETORICA SA ZVEZDINE KLUPE RAZVLAČE MOJE IGRAČE! Bata Mirković progovorio o TUČI koja je obeležila 159. večiti derbi! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

pravda se

ZAR JE TREBALO DA GLEDAM KAKO DESETORICA SA ZVEZDINE KLUPE RAZVLAČE MOJE IGRAČE! Bata Mirković progovorio o TUČI koja je obeležila 159. večiti derbi! (VIDEO)

Fudbal -

Trener Partizana Zoran Bata Mirković prokomentarisao je incident koji se dogodio na 159. večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana.

Detalj iz finiša utakmice, kada je na terenu nastao opšti metež u kom su učestvovali i treneri oba tima, privukao je veliku pažnju javnosti u Srbiji.

Na snimku incidenta se moglo videti kako trener Partizana udara u glavu svog kolegu iz suprotnog tabora Milana Kosanovića, inače pomoćnog trenera Crvene zvezde.

Taj trenutak možete videti na snimku od 5.36 minuta:

U razgovoru za Sportski žurnal Mirković je pokušao da opravda svoj postupak.

"Zašto sam se našao tu?! Zar je trebalo da sa klupe da gledam kako desetorica sa terena i još više njih sa Zvezdine klupe razvlače dvojicu mojih igrača - Nikolića i Uroševića? Naravno da sam utrčao, ali ne da bih bilo koga udario, nego da bih zaustavio incidente. Simptomatično je da sam ja označen kao neko ko je nekoga udario. Nije isto razdvajanje i udaranje. Odgurnuo sam u želji da razdvojim. I mene su gurali u toj gužvi, možda me je neko i udario. Ja nisam uleteo da bih se tukao. A šta bi se desilo sa tom dvojicom mojih igrača da nisam pritrčao? Otišao sam tamo da bih sprečio gužvu, tuču, na kraju krajeva da bi se taj derbi priveo kraju", rekao je Mirković.

Podsetimo, tuči igrača na 159. večitom derbiju prethodio je trenutak u kome je napadač Partizana Nemanja Nikolić laktom u glavu udario Filipa Stojkovića, nakon čega mu je pritrčao Čaušić sa kojim se uhvatio za gušu. To je bio znak da na teren uleti i klupa predvođena trenerima obe ekipe.

Kurir sport/Sportski žurnal

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track