GRUJIĆ CARUJE U BERLINU: Mladi Srbin kandidat za rukija meseca u Bundesligi
Foto: Profimedia

nemačka na nogama

GRUJIĆ CARUJE U BERLINU: Mladi Srbin kandidat za rukija meseca u Bundesligi

Fudbal -

Fudbaler Herte u februaru dobio 82 odsto vazdušnih duela i imao 89 procenata uspešnih dodavanja u četiri utakmice koje je odigrao

Marko Grujić je otkrovenje u Bundesligi. Momak o kojem se u superlativima piše u nemačkim medijima. Srbin koji je prošlog leta došao u Hertuna jednogodišnju pozajmicu iz Liverpula jedan je od najbolje ocenjenih fudbalera kluba iz Berlina.

Na zvaničnom sajtu Bundeslige ističu da je Herta sa Grujićem ove sezone osvajala 1.9 bodova, a bez njega samo 0.7 bodova. Momak koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde i osvojio Svetsko prvenstvo sa mladom reprezentacijom Srbije 2015. godine, odigrao je sva četiri meča u februaru od prvog do poslednjeg minuta.

foto: EPA/HAYOUNG JEON

Ove sezone je na 14 utakmica postigao tri gola, poslednji proteklog vikenda protiv Majnca. Tokom februara dobio je 82 odsto vazdušnih duela i imao 89 procenata uspešnih dodavanja.

Baš iz tih razloga Marko Grujić nominovan za "rukija" februara meseca zajedno sa Tajlerom Adamsom iz Lajpciga i Evanom Ndikom iz Ajntrahta. Uprkos povredama, Grujić je u decembru i januaru bio u užem izboru za ovo priznanje, ali se čini da mu sada neće izmaći, jer je u februaru bio brilijantan.

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track