SRBIN OBJASNIO HRVATU KO JE NAJBOLJI NA SVETU: Dušan Tadić razbio Real u paramparčad! Ajaks usred Madrida skinuo krunu šampionu Evrope (VIDEO)
Foto: EPA/RODRIGO JIMENEZ

GOLČINA I DVE ASISTENCIJE NAŠEG REPREZENTATIVCA

SRBIN OBJASNIO HRVATU KO JE NAJBOLJI NA SVETU: Dušan Tadić razbio Real u paramparčad! Ajaks usred Madrida skinuo krunu šampionu Evrope (VIDEO)

Fudbal -

Srpski reprezentativac Dušan Tadić najzaslužniji je što je Ajaks načinio senzaciju i pobedom od 4:1 nad Realom u Madridu prošao u četvrtfinale Lige šampiona.

Među osam najboljih u Evrope našao se i Totenhem, koji je Borusiju savladao i u Dortmundu 1:0.

U Madridu je viđen spektakl u režiji Dušana Tadića!

Srpski velemajstor igrao je simultanku sa šampionom Evrope, na kraju mu skinuo krunu i razbio u paramparčad.

Tadić je zabeležio dve asistencije, a onda dao golčinu na "Santajgo Bernabeuu" u, bez dileme, utakmici karijere.

Real je iz prvog meča iz Amsterdama na revanš osmine finala poneo prednost (2:1), ali je posle blistave večeri "kopljanika" u Madridu, trostruki uzastopni osvajač Lige šampiona ostao ne samo bez šansi da i četvrti put zaredom pokori "stari kontinent", već i bez prilike da osvoji ijedan trofej ove sezone!

A za večerašnji debakl višegodišnji vladar Evrope može da "krivi" najviše Dušana Tadića.

Reprezentativac Srbije je činio čuda! Poigravao se sa "kraljevima" i saigračima napravio "bezbroj" šansi. Ziješ u sedmom i Neres u 18. minutu su te prilike pretvorili u 2:0 za Ajaks, a onda je Tadić u 62. evrogolom povećao vođstvo svog tima na 3:0!

Sudija Feliks Brih je posle gola Tadića konsultovao kolege iz VAR sobe, jer je postojala sumnja da je lopta napustila granice terena u začetku akcije, ali je Nemac, koji je Srbiju upropastio na Mundijalu u Rusiji, ovaj put presudio u korist našeg igrača. Posle višeminutnog većanja, pokazao je na centar.

Marko Asensio je u 70. minutu zatresao mrežu Ajaksa i vratio nadu Realu da može do četvrtfinala, ali im je ta nada kao mehur od sapunice pukla samo dva minuta kasnije kada je Šene postigao fantastičan gol direktno iz skraćenog kornera!

Kad se podvuče crta, Dušan Tadić je zvanično najboljem fudbaleru sveta, Hrvatu iz Reala Luki Modriću, objasnio kako se igra fudbal!

Na kraju, "kopljanici" su zabeležili prvu pobedu u nokaut fazi Lige šampiona još od 1997. godine!

Totenhem je u Dortmund na revanš doneo ubedljivu prednost iz Londona (3:0).

"Milioneri" su od starta pritiskali rivala, nizali su se šutevi, pa i šanse pred golom Lorisa, čija je mreža ipak ostala netaknuta.

Totenhem se branio i pretio iz kontranapada, a jedini gol na meču postigao je Hari Kejn u 49. minutu na asistenciju Muse Sisoka.

Tada je i definitivno stavljena tačka na taj dvomeč.

Žreb za četvrtfinalne utakmice Lige šampiona održće se 15. marta u Nionu.

Revanše osmine finala sutra igraju i PSŽ - Mančester junajted (2:0) i Porto - Roma (2:1).

TOK MEČEVA:

KRAJ! REAL - AJAKS 1:4, DORTMUND - TOTENHEM 0:1!

87. minut - Još jedna fantastična asistencija Tadića, ali je Ziješ promašio nemoguće.

72. minut - REAL MADRID - AJAKS 1:4 - ŠENE! Golčina direktno iz skraćenog kornera.

70. minut - REAL MADRID - AJAKS 1:3 - ASENSIO! Realu se vraća nada da može do četvrtfinala.

62. minut - REAL MADRID - AJAKS 0:3 - GOLČINA TADIĆA! Posle dve asistencije, Srbin je postigao gol! I to kakav! Snažnim i preciznim udarcem sa 15-ak metara!

Sudija Brih je konsultovao kolege iz VAR sobe, bilo je sumnjivo da li je u začetku akcije lopta napustila teren, ali je doneta odluka da gol važi.

Realu su sada potrebna tri gola.

60. minut - Čudesni Tadić! Sada je "izbacio" Mazrauija u šansu, ali je on pogodio spoljnji deo mreže.

58. minut - Benzema je prošao po levoj strani i tukao, lopta je prohujala pored gola.

foto: AP

50. minut - NOVA BRAVURA TADIĆA! Sjajno je proigrao Van de Beka, čiji je šut zaustavio Kurtoa.

RADOST NAVIJAČA TOTENHEMA!

49. minut - DORTMUND - TOTENHEM 0:1 - KEJN! Kapiten Totenhema iskoristio je loše postavljenu ofsajd zamku i asistenciju Sisoka pretvorio u gol. Ovim golom otklonio je sve dileme. Borusiji je sada potrebno pet golova za prolaz dalje...

49. minut - Opasan udarac Marka Asensija, za malo pored gola. Realu večeras malo nedostaje i sreće.

46. minut - Gde su "milioneri" stali u prvom, nastavili su u drugom poluvremenu - šut Rojsa.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Real - Ajaks 0:2, Dortmund - Totenhem 0:0

44. minut - Ko zna koji pokušaj "milionera", šutirao je Pako Alkaser, Loris je siguran.

43. minut - U Dortmundu domaćin sve vreme pritiska Totenhem, ali mreža Lorisa i dalje miruje.

42. minut - STATIVA! Posle prečke, Real pogađa i stativu, doduše sa spoljnje strane. Učinio je to Bejl.

35. minut - I Vinisijus Žunior se povredio! Druga prinudna izmena u Realu, ušao je Marko Asensio. Mladi Brazilac u suzama!

34. minut - Opsada gola Reala! Kurtoa jedva spasava "kralja".

34. minut - Prilika za Dortmund! Rojs je uhvatio volej sa ivice šesnaesterca, za malo preko gola.

31. minut - Šansa za Totenhem! Son je izašao sam pred golmana Burkija, ali je šutirao pored gola.

29. minut - Izmena kod Reala, izlazi povređeni Lukas Vaskez, a ulazi Geret Bejl.

SLAVIŠA JOKANOVIĆ NA "SANTJAGO BERNABEUU"

22. minut - Šansa za Ajaks! Još jedna majstorija Tadića! Ponovo je Neresu stvorio veliku priliku, ali je Brazilac loše šutirao.

18. minut - REAL MADRID - AJAKS 0:2 - NERES! Čarobna asistencija Tadića! Druga na ovom meču! Ovaj put je Neres zatresao mrežu Reala. Ovo je rezultat koji "kopljanike" vodi u četvrtfinalu.

12. minut - Šansa za Borusiju, Vertongen je u poslednjem trenutku sprečio Rojsa da šutne.

10. minut - U Dortmundu domaćin ima inicijativu, ali nema uzbuđenja kao u Madridu.

7. minut - REAL MADRID - AJAKS 0:1 - ZIJEŠ! Kros je pogrešio na sredini terena, sevnula je kontra gostiju, Tadić je sjajno proigrao Ziješa, koji je, kao i u Amsterdamu, zatresao mrežu šampiona Evrope.

1. minut - PREČKA! Varan sa pet metara glavom šalje loptu u prečku! Real nije imao sreće.

1. minut - Utakmice su počele.

SPEKTAKULARNA KOREOGRAFIJA NAVIJAČA DORTMUNDA!

Podsećaju na 1997. kada je Borusija osvojila jedinu titulu prvaka Evrope.

SASTAVI:

BLOG UŽIVO:

20:45 - Poslednje pripreme na "Santjago Bernabeuu"

20:34 - Zagrevanje na "Vestfalenu"

20:26 - "Milioneri" pred nemogućom misijom

20:24 - Ekipe stižu na poprišta borbi. Pronađite fudbalera bez slušalica u ušima!

20:20 - Velika podrška Realu

U prvim utakmicama aktuelni šampion Evrope je u Amsterdamu pobedio 2:1, dok su "pevci" razbili "milionere" 3:0. Zbog toga su Real i Totenhem već viđeni u četvrtfinalu. Da li su čuda moguća?!

Real Madridu je Liga šampiona ostala jedina nada da može do trofeja ove sezone, što bi mu bio četvrti trofej u tom takmičenju, ali "kralj" je teško ranjen. Dva uzastopna poraza od Barselone u Madridu bez postignutog gola, prvo u Kupu kralja (0:3), a onda i u La Ligi (0:1), sigurno su ostavili posledice na tim Santjaga Solarija. Zapravo, od gostovanja u Amsterdamu izgubio je sve tri utakmice kao domaćin, jer je pre Barse na "Santjago Bernabeuu" slavila i Đirona (1:2).

Međutim, Real ima veliku prednost pred revanš sa Ajaksom.

Pobedu su mu pre tri nedelje na "Johan Krojf areni" doneli Karim Benzema i rezervista Marko Asensio, dok je jedini gol za domaćina postigao Hakim Zijeh.

"Kopljanicima" je forma u usponu. Posle neuspeha protiv Reala vezali su tri ubedljive pobede, protiv Brede (5:0), Den Haga (5:1) i u Kupu protiv Fejenorda u Roterdamu (3:0). Za vikend nisu imali obaveze, odložili su prvenstveni meč kako bi imali više vremena za pripremu revanša sa "kraljevima".

Srpski reprezentativac Dušan Tadić, strelac pet golova ove sezone u Ligi šampiona, mogao bi sebi da poveća ionako visoku cenu, jer je opšte poznato da je na meti nekoliko velikana.

U prethodnih 13 međusobnih duela Real je zabeležio osam pobeda, Ajaks je slavio četiri puta, a samo je jednom bilo nerešeno.

Solari u utorak ne može da računa na kapitena Serhija Ramosa, koji će, ukoliko Real prođe dalje, preskočiti i prvi četvrtfinalni meč, jer je UEFA procenila da je u Amsterdamu namerno dobio žuti karton, kako bi ih očistio za sledeću rundu, pa ga je dodatno suspendovala. Zapravo, Ramos je priznao šta je uradio, pa „povukao“ izjavu, ali prekasno...

Najubedljiviju pobedu u prvim mečevima osmine finala ostvario je Totenhem, savladavši Borusiju Dortmund na „Vembliju“ čak sa 3:0.

Prvu radost domaćim navijačima u Londonu doneo je Hun-Min Son u uvodu drugog poluvremena, a onda su Borusiju u finišu dokusurili Jan Vertongen u 83. i Fernando Ljorente u 86. minutu. Vojska Lusijena Favra je bukvalno bila razbijena.

Reprezentativac Južne Koreje Hun-Min Son je postao noćna mora za "milionere", jer im je tresao mrežu svaki put u poslednja četiri susreta! Taj debakl na "Vembliju" samo je produbio krizu donedavno moćne mašinerije iz Dortmunda.

Od početka februara do danas Borusija je dobila samo jedan od sedam odigranih mečeva u svim takmičenjima!

Favrov tim je eliminisan iz Kupa Nemačke (od Verdera posle penala), prokockao je veliku prednost na vrhu bundesligaške tabele jer ga je Bajern minulog vikenda stigao (po 54 boda), a na pragu je eliminacije iz Lige šampiona. Međutim, i Totenhem je u padu.

Od trijumfa nad Borusijom nije slavio ni u jednom od tri meča u Premijer ligi, a da Ugo Loris nije odbranio penal Pjer-Emerik Obamejangu u 90. minutu londonskog derbija sa Arsenalom u subotu, sada bismo pričali o tri uzastopna poraza "pevaca".

Trener Totenhema Mauricio Poketino ponovo neće moći da računa na Dele Alija, Erika Dajera i Harija Vinksa, a njegov švajcarski kolega Lusijan Favr na Lukaša Piščeka, Kristijana Pulišića i Marsela Šmelcera. Utakmica u utorak u Dortmundu biće šesta između Borusije i Totenhema, a sve su ih odigrali u poslednje tri godine.

U osmini finala Lige Evrope 2015/16 bolji je bio Dortmund i sa dve pobede (3:0, 2:1) prošao u četvrtfinale.

"Pevci" su se revanširali „milionerima“ prošle sezone u grupi Lige šampiona savladavši ih oba puta (3:1, 2:1), posle čega je nemački tim završio takmičenje, dok su Englezi prošli dalje kao prvi.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track