SPISAK

KO ŽELI DOBRO SRBIJI, PODRŽAĆE SPISAK Mladen Krstajić: Gajić nema kontinuitet, Nastasić neće da igra dok sam ja selektor, Stojković nije golman za klupu (KURIR TV)

Fudbal -

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da onaj ko želi dobro zemlji i njenom fudbalu treba da podrži spisak igrača koji je sastavio.

"Ako svi želimo dobro Srbiji i srpskom fudbalu mislim da je red da podržimo spisak. U suprotnom ne želimo dobro ni Srbiji ni sebi. Selektor je taj koji odlučuje o stvarima da li će se neko pozvati ili neće", rekao je Krstajić prilikom objave spiska.

Krstajić je pozvao 27 igrača u reprezentaciju Srbije za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i prvu utakmicu protiv Portugala.

"Ovo je spisak igrača na koje računam u ovom momentu. To ne znači da na ostale ne računam. Neki pozvani su, kada pogledate, perspektiva i budućnost srpskog fudbala, a ne igraju u svojim klubovima. Na osnovu nekih stvari iz prošlosti, a to je Liga nacija, pokazali su da na njih možemo da se oslonimo. To su igrači koji su budućnost srpskog fudbala i normalno je da se nadju na spisku. Treba im dati šansu da budu deo ovog tima i shvate da će u budućnosti ili igrati u svom klubu ili tražiti drugu sredinu jer je dobro za njih da se nametnu svojim radom", rekao je Krstajić.

Novinari su zahtevali detalje, a posebno je bilo zanimljivo obrazloženje selektora o nepozivanju Marka Grujića.

"Grujić je bio na Svetskom prvenstvu. Da li je zaslužio ili ne, tada je bio igrač Liverpula. Grujića poštujem, momak je za 10, ali nije normalno da se odbija mlada reprezentacija. Dok god se neko ne bude odazivao mladoj reprezentaciji, ne može da bude u funkciji A selekcije. Ako imate mogućnost da igrate za mladu, a ne igrate, mislim da na taj način ne poštujete Srbiju", kazao je Krstajić.

NASTASIĆ NEĆE DA IGRA DOK SAM JA SELEKTOR

Matija Nastasić, poput Luke Milivojevića, nije pozvan, a selektor je naveo da je "sam rekao da neće da igra dok je on selektor".

Kada je reč o Mijatu Gaćinoviću, Krstajić je naveo da sa njim "nema nikakvih problema.

STOJKOVIĆ NIJE GOLMAN ZA KLUPU

Ponovio je da Vladimira Stojkovića nije zvao jer to "nije golman za klupu".

"Suvišno je komentarisati njegove ljudske i fudbalske kvalitete. On nije golman koji će sedeti na klupi. On mora da brani od početka, a ne sa 37 godina da sedi na klupi. Dmitrović je u ovom momentu broj jedan i to je tako", rekao je Krstajić.

Miroslav Bogosavac je pozvan zato što je Milan Rodić povredjen, a jer je mladi reprezentativac i to je rezonski, a Krstjaić je naveo da se razmišlja i o drugim igračima iz Super lige Srbije.

Nemanja Miletić iz Partizana, po rečima Krstajića, igra standardno i dobro i pokriva dve pozicije, a da Nikole Maksimovića iz Napolija nema jer je povredjen.

DARKO LAZOVIĆ IMA KVALITET

Darko Lazović iz Đenove je pozvan jer ima "kontinuitet i kvalitet".

Upitan zašto nije pozvan napadač Zvezde Milan Pavkov, Krstajić je rekao: "Mitrović, Jović i Prijović - to sve govori. Pavkov ima kvalitet da igra za Zvezdu, ali celu utakmicu".

GAJIĆ NEMA KONTINUITET

Takođe, naveo je da će Milan Gajić biti pozvan kada bude imao kontinuitet.

"Gajić ne igra, treba mu kontinuitet. On će sigurno biti reprezentativac u budućnosti. Ne mogu da ga zovem posle dve godine neigranja, a posle jedne utakmice", dodao je selektor.

Nije želeo, kako je rekao, da posebno govori o vanserijskoj igri Dušana Tadića za Ajaks protiv Reala, i da samo treba da "ostane na ovom nivou i to je to".

kurir.rs / kurir sport, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track