CRNO-BELI DŽENTLMENI: Evo kako su fudbaleri Partizana u centru Beograda darivali dame za 8. mart (VIDEO)
Foto: FK Partizan

BELE RUŽE NA POKLON

CRNO-BELI DŽENTLMENI: Evo kako su fudbaleri Partizana u centru Beograda darivali dame za 8. mart (VIDEO)

Fudbal -

Povodom 8. marta međunarodnog Dana žena, najmlađi članovi prvog tima Partizana želeli su da svojim primerom ukažu na poštovanje žena svih generacija.

Ispred crno-belog butika na Terazijama Đerlek, Šehović, Pavlović, Bosić, Stevanović i Popović poklanjali su bele ruže slučajnim prolaznicama, želeći da im još više ulepšaju ovaj dan i pošalju poruku da je nasilje nad ženama za svaku osudu!

− Ženama bi svaki dan u godini trebao da bude 8. mart kada govorimo o ljubavi i pažnji koje one zaslužuju. Sve u životu polazi od kuće i kućnog vaspitanja, pa smo i mi želeli kao prvotimci Partizana da damo primer i podsticaj svojim vršnjacima, kako treba da se odnose prema nežnijem polu − kaže šesnestogodišnji Filip Stevanović.

1 / 4 Foto: FK Partizan

− Da li su to mame, bake, tetke, žene su žene i moraju biti poštovane u svakom trenutku, od kuće do posla − poručuje mladi Radivoj Bosić.

− Mnogo je primera porodičnog nasilja, mobinga, ali i vršnjačkog nasilja među pripadnicama lepšeg pola. Ovaj dan bi sve nas, bez obzira na uzrast, trebao da opomene da su one najvažnija karika u našim životima i da moramo da ih čuvamo i poštujemo u svakom trenutku − nadovezuju se Zlatan Šehović i Aleksandar Popović.

A na pitanje zašto bele ruže, Armin Đerlek kaže:

− Bela ruža predstavlja jedinstvo, vrline i čistoću nove ljubavi. Povezuju je i sa čašću i poštovanjem. U ovom slučaju ima veze i sa osmim martom kao praznikom, ali i našem odnosu prema grbu Partizana.

(FK Partizan)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track